Veckobrev

Veckobrev vecka 23

Hej!

Nu är det slutspurt som gäller! Vi arbetar mycket med medeltiden inför vår medeltidskväll och med att göra klart allt. I matten fortsätter vi med tiondelar i decimalform den här veckan och i engelskan skriver vi brev och tränar på att läsa en engelsk text med flyt.

Imorgon är det dags att simma igen, så alla ska ha med badkläder! Sista simtillfället är nästa måndag.

På onsdag är det lov och sedan är torsdagen här! Barnen ser väldigt mycket fram emot att ni ska komma och titta på vad de har arbetat med. Ni som inte lämnat in anmälningslappen inför torsdagen måste göra det senast imorgon!

Läxor:

matte              multiplikationstabeller och uppdrag på Nomp, till imorgon

SO                   medeltidsprov på tisdag, den 12/6

Ha en skön vecka!

Vänligen

Helena, Anna och Ulla

 

Veckobrev vecka 22

Hej!

Vi fick två riktigt härliga dagar i skogen förra veckan! Det blev extra mycket NO, fältstudier av träden i tisdags och växt- och småkrypsjakt i fredags. Vi hade även bild vid båda tillfällena. På tisdagen var det träden som skulle målas av och i fredags målade vi av något vi såg vid Svaneholm, med vattenfärger.

Vi arbetar vidare med bråk i matten och den här veckan handlar det om tiondelar. Läxan är fortfarande att träna multiplikationstabeller och det finns ett nytt uppdrag på Nomp, som ska vara klart nästa tisdag, den 5/6.

Vi arbetar mycket med att göra klart och lite olika slutuppgifter i de olika ämnena. Tisdagen den 12/6 är det dags för Medeltidsprov. Imorgon kommer vi att gå igenom hur det fungerar och barnen får med sig en sammanfattning av medeltiden hem. Det är det som man behöver kunna, förutom kungarnas årtal. De enda årtalen man ska kunna är under vilken tidsperiod medeltiden var.

Vi åker och simmar med hela klassen på onsdag den 30/5, tisdag 5/6 och måndag 11/6. Då måste alla ha med sig badkläder!

Mer info om vår föräldrakväll/övernattning kommer separat, men det är torsdagen den 7/6 som gäller.

Nästa onsdag, den 6/6, är det lov. Fredagen den 15/6 är det avslutning. Barnen börjar kl 8.00 med samling i klassrummet. Avslutningen är kl 8.20 i kyrkan. Efter det samlas vi i klassrummet igen och önskar varandra glad sommar. Bussarna går hem kl 10.00.

Läxor:

Matte           träna multiplikationstabellerna, uppdrag på Nomp ”Läxa multiplikation 2”, till tisdag 5/6

Medeltidsprov     träna till provet, till tisdagen den 12/6

Ha en skön vecka!

Vänligen

Helena, Anna och Ulla

 

Veckobrev vecka 21

Hej!

Imorgon är det dags att gå till skogen! Vi går dit efter samlingen på morgonen och är tillbaka till lunchen. Det är kläder efter väder som gäller, vattenflaska (viktigt!), extra frukt eller liten fika och sittunderlag. Det är ca 20 minuters promenad så bra skor och en ryggsäck är bra att ha! Vi kommer att passa på att plocka skräp i ”vår” lilla skogsdunge när vi är där.

På fredag ska hela skolan till Svaneholm. Vi ska ha en NO-dag där vi ska håva i vattnet, titta på växter i skogen och leta insekter. Vi är iväg hela skoldagen och lunchen blir grillade hamburgare. Alla måste ha med dryck för hela dagen, frukt eller en liten fika till förmiddagen, sittunderlag och såklart kläder efter väder! Den här gången blir det inga blandade grupper utan vår klass kommer vara tillsammans under dagen.

Det är dags för simskola! Kravet i åk 4 är 100 meter bröstsim och 25 meter ryggsim. Om det är någon som inte kan detta än så ska man vara med på simskolan. Den startar nästa måndag, den 28/5, och pågår varje dag till och med den 11/6. Det är viktigt att ni meddelar oss så snabbt som möjligt om ert barn inte klarar kraven eller om ni är tveksamma!

Vi kommer att åka och simträna med hela klassen vid ett par tillfällen under simskoleperioden. Det första tillfället blir onsdagen den 30/5.

Vi kommer att ha ett litet prov på medeltiden tisdagen den 12/6. Vi kommer att förbereda för det här i skolan, så alla vet hur det kommer att gå till, och alla kommer att få hem ett papper med vad man ska kunna inför provet så man kan arbeta med det hemma också.

Det blir inga fler engelskläxor och läsläxor, däremot blir det mer träning på multiplikationstabellerna i matteläxa.

Läxor:

Matte       multiplikationstabeller 1-10, träna med t ex kort och ett läxuppdrag på Nomp, till tisdag 29/5

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 20

Hej!

Vi hoppas att alla har haft en skön långhelg!

Imorgon behövs inget ombyte till idrotten och på torsdag har vi skräpplockardag och ska vara ute en stund på eftermiddagen och plocka skräp. Då är det kläder efter väder som gäller!

Den här veckan fortsätter vi arbeta med division och det är division med 10, 100 och 1000 som är i fokus. Vi reser vidare till Västmanland i Kompassresan och medeltiden fortsätter med Hansan, några fler kungar och Kalmarunionen. Vi arbetar vidare med magneter i NO och repeterar i engelskan.

Läxor:

Engelska           text och glosor kapitel 24, till torsdag 17/5

Matte                träna på multiplikationstabellerna, uppdrag på Nomp

”Läxa Multiplikation” och ”Läxa Division”, till tisdag 22/5

Ha en fortsatt bra vecka!
Vänligen
Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 19

Hej!

Vilken härlig sommardag vi har idag! Det verkar hålla i sig resten av veckan och det blir extra bra eftersom det är långledigt! Barnen är lediga torsdag, fredag och även på måndag, den 14/5.

På onsdag, den 9/5, ska vi ha friluftsdag här på skolan. Barnen kommer att vara i åldersblandade smågrupper och gå runt på olika stationer. Vi kommer att vara ute hela förmiddagen och även äta lunch ute. Tänk på solskydd, som kräm och t ex keps. Det är idrottskläder som gäller och gympaskor. Det ska alla ha på sig när de kommer till skolan. En vattenflaska är också bra att ha eftersom det ska bli varmt och en frukt kan vara bra att ha till rasten.

Vi tänkte ha en utedag i skogen tisdagen den 22/5. Då går vi till vår vanliga skogsdunge och vi ska bland annat undersöka våra träd när vi är där. Vi äter lunch i skolan som vanligt, men det behövs vattenflaska, en liten fika eller extra frukt, sittunderlag och såklart kläder efter väder!

Fredagen den 25/5 ska hela skolan ha en NO-dag i Svaneholm. Mer info kommer när det närmar sig.

Torsdagen den 7/6 kommer vi att ha en föräldrakväll med medeltidstema och även lite annat vi gjort under året. Vi tänkte ha övernattning här på skolan för klassen efter föräldrakvällen som en gemensam avslutningsgrej! Vi återkommer med mer info, men det är bra om ni bokar in den kvällen redan nu!

Den här veckan är det kort division som gäller i matte och där är det till stor hjälp om multiplikationstabellerna flyter på. Därför blir matteläxan att träna på tabellerna, både egen träning och på Nomp. Engelskan är repetition på de senaste veckornas arbete och barnen får läxan imorgon.

I Kompassresan åker vi vidare till Gästrikland. Vi har påbörjat ett litet teknikprojekt, att göra eget papper! Idag ska vi använda oss av pappersmassan vi förberedde i fredags. Det blir riktigt spännande!

Läxor:

Matte          träna på multiplikationstabellerna, uppdrag på Nomp ”Läxa Multiplikation” och

”Läxa Division”, till tisdag 22/5

Engelska     text och glosor kapitel 24, till torsdag 17/5

Ha en skön vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 17

Hej!

Vi hade en jättebra förmiddag i Skurup i torsdags! Vädret var toppen och vi hann med många olika saker! Vi började med att gå en trafikrunda, då vi tittade på olika trafikmärken. Efter en timme var vi tillbaka i Stadsparken och hade en stunds rast då alla drack och åt sin frukt/fika. Vid 10 träffade vi fältgruppen som pratade om kränkningar och mobbing och gjorde några övningar med barnen. Barnen var som vanligt väldigt uppmärksamma och engagerade och de fick stort beröm av fältgruppen när vi kom tillbaka till skolan igen! Sedan gick vi en runda till biblioteket för att låna böcker och efter det hann vi med en halvtimmes lek i parken innan bussen gick hem.

Den här veckan är det division som gäller på matten och det är bra om alla tänker på att träna extra på multiplikationstabellerna igen, då blir divisionen mycket lättare att arbeta med! I Kompassresan åker vi vidare till Hälsingland. Vi arbetar vidare med medeltiden och kommer att träffa på några kungar under veckan. Engelskan handlar om att säga var man har ont och olika vanliga sjukdomar. I NO ska vi arbeta med magnetism.

Nästa vecka är det lov måndag och tisdag, därför är läsläxan till torsdag, precis som engelskan.

Läxor:

Engelska           text och glosor kapitel 22, till torsdag 26/4

text och glosor kapitel 23, till torsdag 3/5

Läsläxa​             läsa s 262-269 i Kompassresan, arbetsboken s 68, till torsdag 3/5

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 16

Hej!

Vi avslutar arbetet med längdmätning, skala och tabeller i matten den här veckan och börjar arbeta med division. Den här veckan handlar det om att förstå sambandet mellan division och multiplikation. Vi åker vidare till Medelpad i Kompassresan och vi lär oss mer om adel och riddare på medeltiden. I musiken arbetar vi med medeltida musik och lär oss samtidigt att spela melodispel på keyboard och blockflöjt. Engelskan handlar om att kunna tala om vad man inte bör göra och namn på godis och frukter. På idrotten är det fortfarande dans som gäller.

Vi kommer att arbeta med trafik och då speciellt olika trafikmärken den här veckan och på torsdag ska vi åka in till Skurup på förmiddagen. Temat för dagen är trafik, vi kommer bland annat att titta på olika trafikmärken, men vi tänker också göra ett besök på biblioteket. Vi arbetar med böcker och bibliotek i svenskan just nu så då passar vi på. Det är bra om barnen tar med sig sina lånekort så de kan låna böcker med sig hem. Vi hoppas att det är okej att de lånar när vi är där och att ni sedan hjälper dem att lämna tillbaka böckerna. Ni får höra av er om det skulle vara några problem! Vi åker tillbaka till skolan till lunchen, men det är bra att ha med sig en vattenflaska och extra frukt eller en liten fika. Tänk på att det är kläder efter väder som gäller, vi kommer att vara ute större delen av dagen.

Läxor:

Engelska               text och glosor kapitel 21, till torsdag 19/4

Matteläxa             matteblad läxa 8, till tisdag 24/4

Glöm inte gå in på bloggen och läs. Barnen är verkligen duktiga på att skriva om veckan som varit! Kommentera gärna, det behöver inte vara så avancerat, bara några ord!

Ha en trevlig vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 15

Hej!

Nu är våren äntligen här och den här gången känns det som att det är ”på riktigt”!

Vi fortsätter vårt arbete med Medeltiden och den här veckan ska vi bland annat fokusera på hur Stockholm bildades och om slaget vid Hova. I matte arbetar vi med att förstå och använda tabeller i vardagen, till exempel tidtabeller och scheman. Vi åker vidare till Ångermanland i Kompassresan och engelskan handlar om klockslag och om att kunna berätta hur en vanlig dag ser ut.

På idrotten är det rörelse och dans till musik som gäller den här veckan!

Läxor:

Engelska         text och glosor kapitel 20, till torsdag 12/4

Läsläxa            läsa s 242-249 i Kompassresan och arbetsboken s 63, till tisdag 17/4

Bifogar information om skolans nya logoped.

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 14

Hej!

Äntligen vår! Nu ser vi fram emot lite sol och värme!

Vi hoppas att alla har haft ett skönt lov och är redo för nya tag!

Vi fortsätter att arbeta med medeltiden och i matte är det skala som gäller denna vecka också. Vi kommer att arbeta med naturen på vintern i NO den här veckan och vi har åkt vidare till Västerbotten i Kompassresan. I engelska handlar det nya kapitlet om att berätta om en vanlig dag och klockan.

Läxor:

Matte           arbetsblad om skala, till tisdag 10/4

Engelska      text och glosor kapitel 20, till torsdag 12/4

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 12

Hej!

Då fick vi en fortsättning på vintern! Det är tur att det är så ljust och att solen faktiskt värmer lite nu!

På onsdag är det dags för ”Rocka sockorna”! Det är Downs syndrom-dagen och de som vill har olika strumpor på fötterna för att visa att man tycker att alla är lika mycket värda och har samma rättigheter.

Idag börjar vi arbeta med Medeltiden i historia! Det ska bli spännande och intressant! I matte fokuserar vi på skala, att förstora och förminska olika bilder. Engelskan handlar om att  gå och handla och olika matvaror. I Kompassresan åker vi vidare till Norrbotten. Det är inga nya läxor den här veckan, det är läsläxa till imorgon och engelska till torsdag, sedan tar vi paus under lovet.

Vi har börjat spela schack i klassen och på fredag är det dags för schackturnering i klass 4, 5 och 6. Det är roligt att se hur alla entusiastiskt lär sig/lär varandra att spela schack!

Läxor:

Läsläxa           läsa s 211-221 i Kompassresan och arbetsboken s 57, till imorgon

Engelska        text och glosor kapitel 19, till torsdag 22/3

Ha en bra vecka och Glad Påsk!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 11

Hej!

Efter allt som varit de senaste veckorna, med snökaos och olyckshändelser, så hoppas vi att vi kan hitta tillbaka till vardagen igen! Nu ser vi fram emot lite vår!

Den här veckan är det längdenheter med större enheter (m, km och mil) som gäller i matten. Vi fortsätter med Lappland i Kompassresan och i engelskan är det repetition som gäller. Vi avslutar vårt vädertema under veckan och vi får besök av skolsköterskan Ann-Charlotte imorgon igen. Då ska barnen fylla i en enkät. I fredags fick barnen hem ett frågeformulär från skolsköterskan som ni ska fylla i hemma och lämna tillbaka till skolan så snabbt som möjligt.

Läxor:

Engelska       ett papper med två olika korsord, till torsdag 15/3

Läsläxa         läsa s 211-221 i Kompassresan och arbetsboken s 57, till tisdag 20/3

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 10

Hej!

Då fungerar bussarna som vanligt igen och de flesta är tillbaka i skolan! Vi hade 2-5 elever onsdag-fredag i förra veckan så det var ganska tomt här i klassrummet. De som var här arbetade på med veckans mål, men vi gick inte vidare med något nytt. De som var hemma behöver antagligen ta hem och arbeta lite extra med matten för att hinna med den här veckans planering. Avsnittet om luft finns sammanfattat på bloggen, så det är bra att gå in där och lyssna. Läs även igenom s 74-75 i NO-boken.

Den här veckan arbetar vi vidare med enheter och omkrets i matte. I NO kommer vi att göra en skriftlig diagnos om väder, en muntlig uppgift i grupp som kommer att bedömas och arbeta vidare med vatten. I engelskan är det repetition som gäller. Veckans kapitel repeterar det vi arbetat med i kapitel 13-17. Vi reser vidare till Lappland i Kompassresan och det blir läsläxa även denna vecka.

På fredag kommer skolsköterskan Ann-Charlotte till klassen och informerar lite om mat.

Läxa:

Engelska       text och glosor kapitel 18, till torsdag 8/3

Läsläxa          läsa s 196- halva 211 och arbetsboken s 53, till tisdag 13/3

Ha en riktig bra vintervecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 9

Hej!

Vi hoppas att alla har haft ett skönt lov!

Nu är det riktigt kallt ute så alla måste ha varma ytterkläder med sig för att kunna vara ute på rasterna!

Idag har vi börjat med längdmätning i matten. Det handlar om att mäta olika sträckor, att uppskatta längder och att omvandla mellan olika längdenheter. Vi tränar på enheterna m, dm, cm och mm.

Engelskan handlar om frukostord och artighetsfraser. Det är ingen läxa till torsdag. I NO är det vatten som gäller och vi reser vidare till Jämtland i Kompassresan. Det blir läsläxa i Kompassresan till nästa tisdag.

Läxor:

Läsläxa          läsa s 186-193 i Kompassresan, göra s 50 i arbetsboken, till tisdag 6/3

Ha en trevlig vintervecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 7

Hej!

Den här veckan fortsätter vi med vatten i vårt vädertema. Vattnets kretslopp och vattnets olika former är i fokus och vi gör även några experiment kring detta. Alla elever har fördjupat sig i något väderfenomen och en del har även hunnit redovisa.

Det är sista veckan med multiplikation i matten, vi gör en diagnos och tränar mer på alla tabeller 1-10. Efter lovet börjar vi arbeta med geometri och då handlar det om längdmätning och omkrets, skala och tabeller.

Det är engelskläxa till torsdag (imorgon), men det är inga nya läxor över lovet. Engelskan handlar om att kunna berätta om sin frukost och olika artighetsfraser. I Kompassresan har vi åkt vidare till Härjedalen.

Idag är det generalrepetition inför Småstjärnorna och på fredag, vid 8.30, är det dags för årets Småstjärnor i Slimminge!

Läxor:

Engelska    text och glosor kap. 17, till torsdag 15/2

Vi önskar alla ett avkopplande lov!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 6

Hej!

Vilken härlig vinterdag! Solen skiner, det är lite vitt på marken och vi fick se den vackra himlen vid soluppgången från klassrumsfönstret!

Vi fortsätter med multiplikation även denna vecka och nu är det fokus på 9:ans tabell, att använda miniräknare, överslagsräkning och att multiplicera med 10, 100 och 1000.

Engelskan handlar om månaderna, årstiderna och att berätta när man fyller år.  Vi åker vidare till Dalarna i Kompassresan och i NO blir det fortsatt fokus på väder och vi kommer in på vatten och vattnets kretslopp.

Läxor:

Engelska      text och glosor, kapitel 16, till torsdag 8/2

Matte           9:ans multiplikationstabell, till tisdag 13/2

På onsdag är det sista chansen att anmäla sig till Småstjärnorna!

Nästa måndag, den 12/2, är det lovdag för barnen!

Ha en härlig vintervecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 5

Hej!

Nu är vi i full gång med alla utvecklingssamtal och veckorna rullar på i full fart!

Fredagen den 16/2 är det dags för ”Småstjärnorna”, då alla barn som vill får uppträda med att t ex sjunga, mima, spela instrument, dansa, trolla eller något annat kul. Det är på förmiddagen, under skoltid, och sista anmälningsdagen är onsdagen den 7/2. Veckan efter, vecka 8, är det dags för sportlov!

Den här veckan handlar vädertemat om värme och kyla. I kompassresan reser vi vidare till Värmland och engelskan handlar om väder, mycket lämpligt med tanke på vårt tema! I matte fortsätter vi att träna på multiplikationstabellerna och den här veckan är det fokus på 8:ans tabell. Det är multiplikationsuppställning och lite huvudräkningsstrategier vi tränar på i matteboken under veckan.

På onsdag ska idrotten vara ute, så då behövs kläder för det.

Läxor:

Engelska     text och glosor kap. 15, till torsdag 1/2

Matte          8:ans multiplikationstabell, till tisdag 6/2

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 4

Hej!

Vad härligt att det är lite vitt som lyser upp där ute nu när vi tagit bort alla juleljus! Barnen är lyckliga över att kunna åka lite pulka, även om det inte är ett så tjockt täcke av snö!

Vi fortsätter med multiplikation och den här veckan är det fokus på 7:ans tabell och uppställning. Hjälp gärna era barn att träna lite varje dag på tabellerna. De måste sitta för att det inte ska ta för lång tid att räkna matteuppgifterna!

I Kompassresan åker vi vidare till Östergötland och i engelskan handlar det om att beställa mat och räkna till hundra. I NO förra veckan var det vädersymboler, vind och temperatur som var i fokus och nu går vi vidare med moln, regn och åska.

Läxor:

Engelska   text och glosor kap. 14, till torsdag 25/1

Matte   7:ans multiplikationstabell, till tisdag 30/1

Tisdagen den 13/2 slutar alla elever på skolan kl 13.00 eftersom alla skolpersonal ska på utbildning. Bussarna går hem kl 13.05 och det går bara den turen, alltså inga bussar hem kl 14.05. Fritids har öppet som vanligt. Har ni några frågor får ni gärna höra av er!

Det är dags att svara på en enkät från Skolinspektionen. Bifogar ett dokument med information och där finns även en kod som ska anges när ni ska besvara enkäten.

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 3

Hej!

Då var första veckan på terminen avklarad och vi kör på med full fart! Det är dags för utvecklingssamtal och barnen förbereder sig här i skolan. Vi kommer att skicka ut tider under veckan så håll utkik efter ett extra mejl.

Vi började på ett nytt arbetsområde i fredags och det handlar om väder, värme och kyla. Vi kommer bland annat att arbeta med varför det blir väder, olika väderprognoser och göra egna väderobservationer.

I matte är det multiplikation som gäller, med extra fokus på sexans tabell, och i svenskan handlar det om att lyssna och tala, sammansatta ord och vi läser vidare i Kompassresan. Den här veckan reser vi till Öland.

Engelskan handlar om att beskriva någon och där gör barnen beskrivningar av sig själva som vi ska använda i en ”gissa vem?”-lek.

Läxor:

Engelska         text och glosor kap. 13, till torsdag 18/1

Matte              6:ans multiplikationstabell, till tisdag 23/1

Ha en trevlig vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 2

Hej!

Välkomna tillbaka till en ny termin i klass 4! Tack för de fina julklapparna vi fick! Vi hoppas att ni alla har haft en avkopplande jul och att alla är laddade för en ny, spännande termin.

Det är lite förändringar sedan i höstas. Simon Larsson arbetar inte kvar som resurs i vår klass, men han är kvar på skolan i en annan klass och på fritids. En lektion i veckan, på tisdagar, byter Anna och Markus Emilsson (lärare i klass 5 och 6) med varandra och Markus kommer att samhällskunskap med vår klass medan Anna har musik i klass 5. Helena är i klassen som vanligt den lektionen.

Den här veckan är det multiplikation som gäller i matte och det är viktigt att alla tränar mycket på tabell 1-5 som är läxa till tisdag. Det kommer att bli matteläxa till tisdagarna de närmaste veckorna eftersom vi kommer att träna mycket på multiplikationstabellerna. Det innebär att det inte blir någon läsläxa de veckorna. Vi arbetar med almanackan och året under veckan och barnen ska förbereda sina utvecklingssamtal som kommer att vara om några veckor. Engelskan kommer att handla om att beskriva utseende och det är läxa till nästa torsdag som vanligt. Vi har rest vidare till Småland i vår Sverigeresa.

Det är ganska många av barnen som glömmer att ladda sina datorer hemma. De måste vara fulladdade när barnen kommer till skolan annars kan de inte genomföra det vi har planerat och det blir stor oro kring detta. Det finns inte heller möjlighet att ladda här i skolan mer än i nödfall. Vi kan inte ha förlängningssladdar över golvet i klassrummet. De behöver er hjälp att komma ihåg att ladda!

Hela skolan ska delta i en tävling i att bygga fågelholkar. Ola i slöjden har bifogat en länk här nedan där ni kan få mer info och ber även att alla som har lämpligt byggmaterial hemma gärna får skicka med det till skolan!

https://www.naturskyddsforeningen.se/sites/default/files/dokument-media/inbjudan_sm_i_fagelholk_2018.pdf

Läxor:

Matte           multiplikationstabell 1-5, till tisdag 16/1

Engelska      text och glosor kap. 13, till torsdag 18/1

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla och Sara

 

Veckobrev vecka 51

Hej!

Vi måste tacka barnen för det jättefina Luciaframförande de gjorde i onsdags! Det var verkligen vackert och de har lagt mycket tid och övning på det! De är så bra!

Nu är vi inne i sista veckan och det är en del övning inför avslutningen, göra klart saker och pyssel som ligger framför oss. Vi arbetar vidare med textuppgifter i matten och har idrott som vanligt. Imorgon är det pysseldag för hela skolan. Barnen går runt och pysslar i de olika klassrummen och väljer själva var de vill gå. De övriga dagarna arbetar vi på i stort sett som vanligt.

På fredag är det dags för skolavslutning. Barnen börjar kl 8.00 i klassrummet och avslutningen börjar kl 8.20 i kyrkan. Då är alla välkomna som vill och har möjlighet. Efter kyrkan samlas vi i klassrummet för att önska varandra en god jul.Bussarna går hem kl 10.00, så då är skoldagen slut.

Vårterminen startar tisdagen den 9/1 med en vanlig skoldag enligt schemat. Det är ändring av en lovdag för barnen under våren. Lovdagen den 14/3 är flyttad till den 12/2.

Vi tackar för en rolig och givande termin med era barn och önskar er alla en riktigt

GOD JUL!

Hoppas ni alla får en avkopplande ledighet!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 50

Hej!

Nu är det verkligen adventsmys och vi börjar få julkänsla på riktigt!

I fredags hade vi en fin och trevlig Nobellunch och på förmiddagen tittade vi på en film om Nobel och hade lite Nobelfrågesport i klassrummet.

Nu är det nästan dags för Lucia! Det är en liten ändring av tiderna jag skrev förra veckan. På kvällen börjar det kl 19.00 i kyrkan! Det innebär att vi samlas kl 18.30. Vi har fixat fina stjärnor av trä till stjärngossarna så de behöver inte ha med sig stjärnor, bara strutar.

Förutom mycket fokus på Lucia den här veckan så arbetar vi vidare med att göra klart i både SO och NO. Vi reser vidare till Blekinge i Kompassresan och i matte arbetar vi med textuppgifter med alla fyra räknesätten. I slutet av vecka är det dags att börja öva till avslutningen, så det blir verkligen mycket musik så här i slutet av terminen!

Läxor:

Det blir inga nya läxor nu, men det är några läxor till den här veckan.

Matte        arbetsblad om geometri, till tisdag 12/12

Engelska   text och glosor kap.12, till torsdag 14/12

Glöm inte gå in på bloggen och läs om vad vi gör! Nu är det barnen själva som skriver helt och hållet så det är viktigt att de får respons på det de gör! (www.härärvi.se)

Ha en trevlig vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 49

Hej!

Vilken fantastiskt härlig dag vi hade i skogen i fredags! Vackert väder, men bitande kallt om man inte rörde på sig. Vi provade på många olika saker som ni kan läsa mer om på bloggen, när det läggs ut i eftermiddag.

Imorgon är det dags för skridskoåkning i Malmö! Vi åker härifrån kl 9.00 och är tillbaka kl 14.00. Alla måste ha varma kläder, både termobyxor och vinterjacka, varma vantar, mössa och gärna ett par varma strumpor att ha i skridskorna. Vi får pastasallad att ta med i egen medhavd burk. Glöm inte bestick, dricka för hela dagen och en liten fika. Passar det inte med pastasallad måste man ha med sig egen mat för hela dagen! Det blir även lite promenad med sightseeing i Malmö och det passar extra bra nu när vi arbetar med Skåne i Kompassresan!

På fredag är det dags för Nobellunch i matsalen. Det blir långbord som vanligt och barnen blir serverade. Vi kommer att öva Lucia precis innan och de som är med i matrådet kommer att hjälpa till att duka.

Nästa onsdag, den 13/12 är det dags för Lucia! Vi går Lucia i kyrkan kl 8.20 och kl 18.30. Vi samlas som vanligt senast kl 8.00 för att byta om. På kvällen behöver vi samlas 18.00. Barnen behöver ha kläder efter vad de valt att vara i Luciatåget. Tärnor behöver ett Lucialinne, vi fixar ljus, ljusmanschetter och band/glitter, stjärngossar behöver Lucialinne, strut och stjärna, tomtar behöver någon form av tomtekläder t ex röda eller gråa kläder och en tomteluva. Hör av er snarast om ni har svårigheter med kläderna, så får vi försöka hjälpa till!

Tisdagen den 19/12 har vi gemensam pysseldag på skolan och fredagen den 22/12 är det dags för avslutning. Avslutningen är som vanligt kl 8.20 i kyrkan. Barnen börjar kl 8.00 och bussarna går hem kl 10.00.

Det här var väldigt mycket info, hoppas att det blev tydligt för er!

Läxor:

Engelskläxa        arbetsblad, till torsdag 7/12

Matteläxa           matteblad, till tisdag 12/12

Det blir ingen läsläxa den här veckan!

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 48

Hej!

Då närmar sig första advent och tiden springer verkligen iväg! Vi hade en rolig och spännande dag när vi var i Skurup i fredags. Det blev fina låtar av våra dikter!

På torsdag är det lovdag för barnen!

På fredag ska vi till skogen hela dagen. Vi har morgongympa och samling som vanligt och sedan går vi till skogen och vi är tillbaka till 13.00 när bussarna går hem. Det är viktigt att alla har termobyxor, vinterjacka, mössa, vantar och varma kängor eller stövlar. Det blir många timmar och det kommer att vara kallt. Vi ska grilla korv till lunch som vi får med från matsalen. Alla måste ha med sig dricka för hela dagen och en liten fika är inte fel till förmiddagen. Sittunderlag är också bra att ha med och ett par extra vantar om de andra blir blöta.

På tisdag, den 5/12, vill jag påminna om att vi åker till Malmö för att åka skridskor. Har ni extra skridskor att låna ut eller behöver någon låna så är det bra om ni hör av er så snabbt som möjligt. Angående hjälm så går det bra att använda cykelhjälm.

Engelskläxan den här veckan är till onsdag eftersom det är lovdag på torsdag. Engelskläxan till nästa vecka blir ett arbetsblad, alltså ingen text och glosor. Engelskan handlar om att beskriva hur någon är klädd och i matten arbetar vi vidare med geometri och tvådimensionella figurer. Vi kommer till Skåne på vår Sverigeresa och vi kommer att titta lite mer på kartan över Skåne än vad vi gör med de andra landskapen.

Vi fortsätter att öva till Lucia och idag var det första övningen i kyrkan.

Läxor:

Engelskläxa           text och glosor kapitel 11, till onsdag 29/11

Matteläxa              Läxpapper med läxa 7, till tisdag 5/12

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 47

Hej!

I fredags var vi i Skurup för vårt första tillfälle med ”Diktiloop”. Det var spännande och nu har vi fått ett uppdrag att skriva femordsdikter till på fredag, när vi ska dit igen. På fredag är det bara vår klass som ska vara där och vi ska skapa musik med hjälp av olika ljud och våra dikter. Det ska bli riktigt roligt! Vi ska vara där mellan 9 och 11, så vi är tillbaka lagom till lunch.

Den här veckan börjar vi arbeta med geometri i matte. Vi fokuserar på tvådimensionella figurer. I engelska handlar det om att berätta om sin fritid och i Kompassresan åker vi vidare till Halland. Vi kommer att skriva dikter i svenska och vi fortsätter att öva inför Lucia. Alla sångerna vi tränar på finns med texter i barnens classroom på google, så de kan öva hemma. De flesta av sångerna finns även med en youtube-länk så barnen kan lyssna på dem. Det är bra om de övar lite hemma så blir det lättare att hinna öva in sångerna!

Nästa vecka har barnen lovdag på torsdagen, den 30/11!

Tisdagen den 5/12 ska vi åka skridskor! Klass 4, 5 och 6 åker till Kockums fritid i Malmö. Vi har hyrt hela ishallen så vi kommer att ha gott om plats! Alla måste ha hjälm och vi får hjälpas åt att ordna skridskor till alla. Är det någon som har extra får ni gärna meddela detta och även vilka storlekar det handlar om. Är det någon som inte har möjlighet att ordna skridskor själva så måste ni meddela så snart som möjligt så vi kan lösa det. Vi är iväg hela skoldagen så alla måste ha med sig dricka för hela dagen, en liten fika eller förstärkt frukt. Vi får med lunch från skolan och då är det pastasallad som gäller för alla. Om det inte passar någons smak får man ordna med något annat själv. Alla måste ha med en matlåda med tätt lock till salladen och bestick. Tänk på att det är kallt i en ishall så det behövs varma kläder. Vi kommer att gå en bit till och från ishallen så alla saker måste vara packade i en väska som var och en orkar bära själv.

Läxor:

Engelska         Text och glosor kap. 10, till torsdag 23/11

Läsläxa            Kompassresan s 92-103, arbetsboken s 27, till tisdagen den 28/11

Ha en trevlig vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 46

Hej!

Vi hoppas att ni alla har varit inne på bloggen och läst vad veckans bloggare skriver! Har ni glömt adressen så är den www.härärvi.se . Skriv gärna kommentarer! Varje fredag läggs det ut ett nytt inlägg och precis som tidigare ligger alla veckobrev också där.

Den här veckan arbetar vi med miniräknare och överslagsräkning i matte. Vikingabilderna ska bli klara idag och på vår Sverigeresa är vi i Bohuslän och åker vidare till Göteborg. Vi arbetar vidare med naturen på hösten i NO och engelskan handlar om att räkna till 22.

På fredag ska vi åka till Skurup för det första tillfället av ”Diktiloop” med skapande skola. Det ska bli väldigt spännande och roligt! Vi äter redan kl 10.45 och åker med buss från skolan 11.10. Vi är tillbaka igen ca 12.45 och slutar som vanligt kl 13.00.

Läxor:

Engelska         text och glosor kapitel 9, till torsdag 16/11

Matte              Läxa 6, till tisdag 21/11

Ha en trevlig vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 45

Hej!

Då är vi tillbaka igen efter ett skönt höstlov!

Vi hoppas att alla har varit inne och läst på bloggen! Fredagen innan lovet hade vi en riktig mysdag med mycket pyssel och film och detta har veckans bloggare skrivit om.

Den här veckan fortsätter vi vår Sverigeresa från Dalsland till Bohuslän och läsläxan blir i Kompassresan. I matte ska vi träna på olika strategier vid huvudräkning i subtraktion och vi ska göra klart om skogen och vikingabilderna. Vi kommer att börja arbeta med vad som händer i naturen på hösten och veckans fråga är ”Varför byter löven färg och ramlar av?”.

Imorgon ska vi börja träna till Lucia. Det är klass 4, 5 och 6 som ska gå Lucia i år. Vi kommer att ha skolans Luciafirande i kyrkan den 13/12 kl 8.20. Samma kväll kommer vi att göra om det igen och då är det kyrkan som inbjuder. Har ni inte möjlighet att komma på morgonen har ni alltså chans igen på kvällen. Detta innebär att barnen behöver boka in den kvällen till att gå Lucia.

Läxor:

Läsläxa     läsa och lyssna på s 72-81 i Kompassresan, arbetsboken s 20, till tisdag 14/11

Engelska    text och glosor kap. 9, till torsdag 16/11

Det är alltså inga läxor till denna vecka!

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 43

Hej!

Vad tiden går snabbt! Nästa vecka är det höstlov och nu känns det verkligen att hösten är här!

På fredag tänkte vi ha en pyssel- och mysdag! Vi ska höst- och Halloweenpyssla och titta på film. Eftersom det är internationella nalledagen så får de som vill ha med sig ett gosedjur och vara lite ”mysklädd”.

På onsdag har hela skolan en gemensam ”Vänskapsdag”. Det erbjuds olika aktiviteter i olika rum och barnen väljer vad de vill göra. Det blir ingen idrott på onsdag.

Vi har startat en ny gemensam aktivitet på skolan. Varje fredag har hela skolan gemensam morgongympa på skolgården i ca 10 minuter. Vi testade i fredags och det var riktigt lyckat! Alla deltog och det var härligt att se alla barn och all personal ”värma upp” inför skoldagen.

Den här veckan arbetar vi med subtraktion i matte. Först tränar vi vidare på uppställningar och sedan blir det olika strategier för huvudräkning och andra skriftliga räknemetoder. Engelskan handlar om att kunna berätta om ett husdjur och i svenska fortsätter vi att skriva och att läsa Kompassresan. Vi arbetar med de mänskliga rättigheterna den här veckan i SO och vi reser vidare till Dalsland på vår Sverigeresa.

Det blir inga nya läxor den här veckan, så det är läsläxa till imorgon och engelskläxa till torsdag som gäller.

Efter lovet har vi lite olika aktiviteter planerade. Vi informerar nu, men ni får påminnelse när det närmar sig!

Vi ska delta i något som heter ”Diktiloop” med Skapande skola. Barnen ska få arbeta med att skapa musik och text på ett lekfullt och roligt sätt. Det är två tillfällen vi ska åka iväg till Skurup och vi ska även arbeta med det här i skolan. Fredagen den 17/11 åker vi till Skurup första gången och fredagen den 24/11 andra gången. Vi åker buss härifrån tillsammans och det är under skoldagen.

Nästa utedag blir fredagen den 1/12. Då går vi till skogen som vanligt, men vi tänkte ta med lunch och vara iväg hela skoldagen.

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 42

Hej!

I fredags fick vi höra på en spännande föreläsning om höghjulingar! Det var Mattias som kom och berättade och visade bilder. Vi tycker det är mycket roligt och intressant att få besök, så ni är välkomna att höra av er om ni eller någon ni känner vill komma hit och berätta om något som ni tror kan intressera oss!

Vi arbetar med olika strategier för att bli snabbare på huvudräkning i addition i matten. I svenska fortsätter vi att skriva berättelser och vi läser i Kompassresan. Vi är i Närke just nu på vår Sverigeresa och imorgon reser vi vidare till Västergötland. Vi utför egna försök med lösningar och blandningar i kemi och i biologi slutför vi lite olika uppgifter om skogen. I kapprummet utanför matsalen kan ni se våra fina målningar av träd! Engelskan handlar om färgerna den här veckan.

Läxor:

Engelska      text och glosor, kapitel 7, till torsdag 19/10

Läsläxa         läs och lyssna, Kompassresan s 48-57 + arbetsboken s 14, till tisdag  24/10

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 41

Hej!

Vi hade en jättefin dag i skogen i fredags. Det var strålande sol och riktigt varmt och skönt! Barnen hade planerat en egen fältstudie av sitt träd som de försökte genomföra, vi undersökte vad som hänt med skräpet som vi grävde ner sist och alla gjorde frottage av barken på sitt träd. Nu kommer det att dröja lite längre innan vi går till skogen igen, men vi återkommer när det är dags.

Vi arbetar med kemi i NO och just nu är det fokus på lösningar och blandningar. Vi gör olika experiment för att undersöka detta. Nu har vi börjat med Sveriges landskap och idag avslutar vi Södermanland och drar vidare till Närke. Vi börjar läsa om Närke i våra läsgrupper i morgon.

I matten tränar vi på att bli snabbare på huvudräkning med hjälp av olika talkombinationer. (Ett exempel:  om 5+4 = 9 så är 50+40=90) Vi repeterar i engelskan den här veckan, så läxan är ett arbetsblad med olika korsord, inte ett nytt kapitel. Vi går igenom ett nytt kapitel först på torsdag.

I svenskan skriver vi berättelser och arbetar med läsförståelse i Kompassresan. På idrotten ska barnen träna på att planera egna idrottslektioner.

Läxor:

Engelska    2 korsord, till torsdag

Matte         Läxa 4, till tisdag den 17/10

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 40

Hej!

Nu känns det som höst på riktigt! Vi är inne i oktober och i naturen börjar vi se höstens förändringar. Eftersom vi arbetar med skogen och naturen just nu så är vi lite extra uppmärksamma på vad som händer. På fredag ska vi ut i skogen igen. Då ska barnen genomföra en egen fältstudie av sitt träd. De kommer att planera det i förväg här i skolan. Som vanligt är det kläder efter väder, vattentåliga stövlar/skor, en liten fika/frukt och vattenflaska som alla behöver ha med.

Vi har börjat med ett nytt kapitel i matte som den här veckan handlar om symboler, räknesätt och räknelagar. Vi har börjat arbeta med Sverige, både i svenskan och i SO. Vi läser en bok som heter Kompassresan och läsläxan den här veckan är ett kapitel i den boken och en sida i arbetsboken. Läsläxan går även att lyssna på och vi vill att alla läser några sidor själv, sedan kan man lyssna och följa med i boken resten av sidorna. Alla har en inloggning till inläsningstjänst, där boken finns i barnens bokhylla. Vi fixar med inloggningen här i skolan imorgon. Tänk på att böckerna måste vara med i skolväskan varje dag eftersom vi använder dem under veckan!

I engelskan repeterar vi den här veckan. Kapitlet som vi arbetar med är ett repetitionskapitel. Vi fortsätter med vikingatiden i form av ett bildprojekt i grupper. Vi har börjat arbeta med ett skrivprojekt i svenska och just nu tränar vi på att komma på idéer och planera skrivandet.

Läxor:

Läsläxa     Läsa s 20-33 i Kompassresan och göra s 8 i arbetsboken, till nästa tisdag

Engelska  Text och glosor kapitel 6, till torsdag

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

Veckobrev vecka 39

Hej!

Tack för ett trevligt och givande föräldramöte! Vi sammanfattar lite kort vad vi pratade om:

Fritids informerade lite om upplägget just nu och i samband med det pratade vi om hur vi kan göra för att förenkla för barnen när de vill leka med varandra. Det är bra om ni och barnen gör någon slags överenskommelse så att de inte behöver ringa varje dag. Går barnen på fritids måste fritids veta om vad ni bestämt.

Vi berättade lite om planerna för läsåret. Några exempel på teman vi kommer att arbeta med är Sverige, skogen och miljö, kemi: vatten och luft, naturens olika faser, mänskliga rättigheter, teknik: vägar, broar och tunnlar, medeltiden och kristendom, fysik: värme, kyla och väder, energi, politik, uppfinningar.

Vi gick igenom läxorna och rutiner kring dem. Det är viktigt att bygga på nivåerna med glosor lite i taget så det inte blir för mycket nu i början. Det är viktigast att träna mycket på texten i engelskan för där får man träning på alla orden. Tänk på att det är bra att göra lite varje dag, då blir det inte så betungande och det är lättare att lära sig ordentligt.

Likabehandlingsplanen finns att läsa på skolans hemsida och skolans trygghetsteam är nu Amanda och Marcus. De håller även i Trivselrådet som består av elever från alla klasser. De träffas ca var 6:e vecka och planerar för saker som ska öka trivseln på skolan.

Projektet ”Barn gör rätt om de kan” presenterades med hjälp av en powerpoint. Om ni inte var på föräldramötet och vill veta mer om detta så kan ni höra av er.

Den här veckan fortsätter vi med vikingatiden och skogen. I matten gör vi en diagnos och repeterar. Vi kommer att börja med boken ”Kompassresan” i våra läsgrupper. Det blir en inledning på vårt stora Sverigetema som vi kommer att arbeta med under hela 4:an.

Läxor:

Engelskläxa     kapitel 5, text och glosor, till torsdag

Matteläxa       läxblad 3, till tisdag nästa vecka

På fredag har barnen lov!

På måndag, den 2/10, är det dags för fotografering!

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 38

Hej!

Vi hade en riktigt härlig dag i skogen i fredags! Vi njöt av det fina vädret, tittade på nedbrytare, påbörjade vårt experiment med nedbrytning av olika material och tittade till träden som alla valde sist vi var i skogen.

Den här veckan är det mycket på gång! Planen är att barnen ska få sina chromebooks imorgon. På onsdag ska vi till Svaneholm på friluftsdag. Det är kläder efter väder och bra springskor som gäller. Alla måste ha med egen dryck för hela dagen och liten fika eller extra frukt. Vi grillar hamburgare till lunch. På onsdag kväll är det dags för föräldramöte. Vi träffas i klassrummet kl 18.30.

Vi arbetar med att jämföra och storleksordna tal i matte den här veckan. Vi fortsätter med grupparbeten om vikingatiden och med skogen i NO. Läsläxan den här veckan handlar bland annat om nedbrytare och annat vi hittar i skogen. Läxan är att läsa s 10-13 i NO-boken och sedan göra en tankekarta om det man läst på pappret som alla får med sig hem. Den här veckan tränar vi på att göra tankekartor för att lättare lära sig fakta.

Engelskan handlar om att räkna till tio och i svenskan läser vi vidare i Drakskeppet i våra läsgrupper och tränar på läsfixarna. Svenskan handlar även om tankekartor och att ta eget ansvar.

Läxor:

engelska     kapitel 4, text och glosor, till torsdag

läsläxa         s 10-13 i NO-boken+tankekarta, till nästa tisdag (den 26/9)

Ha en trevlig vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

Veckobrev vecka 37

Hej!

Då var det dags för en ny vecka med massor av intressanta och lärorika stunder! Vi ska ha utedag på fredag, då vi precis som sist går till en liten skogsdunge ca 20 minuters promenad från skolan. Det är kläder efter väder som gäller! Barnen behöver ha med sig en vattenflaska, frukt (eventuellt förstärkt med en macka eller liknande om man vill) och sittunderlag.

Vi fortsätter att arbeta med skogen och kommer denna vecka att väva in miljö i temat, med fokus på nedbrytning och sopsortering. Vikingatiden är i full gång och den här veckan blir det arbete i mindre grupper där varje grupp ansvarar för ett område.

I matten fortsätter det att handla om stora tal och vi tränar bland annat på att göra 10- och 100-hopp. Engelskan fokuserar på att träna att säga vad man kan göra.

Läxor:

Engelska – kapitel 3, text och glosor, till torsdag

Matte – läxpapper ”Läxa 2” uppgift 1-5,

uppgift 6 och 7 är extrauppgifter, det är kluringar som ni gärna får hjälpas åt med

Nästa onsdag, den 20/9 är det dags för friluftsdag. Hela skolan åker till Svaneholm och i grupper ska barnen besöka olika stationer som sexorna ansvarar för. Vi kommer även att ha ”Skoljoggen” under dagen. Vi kommer att grilla hamburgare till lunch, men alla måste ha med egen dryck för hela dagen och egen frukt/fika. Det är kläder efter väder som gäller, men till skoljoggen behöver alla ha bra skor att springa i. Vi börjar och slutar som vanligt!

Glöm inte att boka utvecklingssamtal! Vi bifogar länkarna igen!

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

Veckobrev vecka 36

Hej!

Vilken härlig helg vi har haft och vilken toppendag vi hade i skogen i fredags! Vi hade NO-lektioner ute och hann även med lite rast, lek och frukt/fika. Vi gick en tipspromenad som handlade om Allemansrätten och alla valde sitt eget träd som vi ska följa under klass 4.

Den här veckan fortsätter vi med skogen och vikingatiden i NO och SO. Läsläxan till nästa tisdag är två sidor i NO-boken. Vi fokuserar på nordisk mytologi – asagudarna i vårt arbete med vikingatiden.

I matten fortsätter vi med stora tal och talsorter. Barnen börjar komma in i att arbeta efter sin matteplanering och det fungerar bra. Engelskan den här veckan handlar om hur man börjar och slutar ett samtal. Hoppas att det är någon som hunnit testa länkarna vi skickade i torsdags!

Information om utvecklingssamtal och föräldramötet kommer i eget mejl i veckan.

Läxor:

Engelska    kapitel 2, text och glosor, till torsdag

Läsläxa        s 18-19 i NO-boken, till tisdag v 37

Ha en trevlig vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 35

Hej!

Då var det full fart i klass 4! Samtidigt som vi arbetar för fullt njuter vi av det fina vädret på raster och idrott!

Det är mycket nya böcker och en del nya rutiner som vi arbetar med just nu. Barnen har en skoldagbok där vi hjälps åt att strukturera upp skolveckan och den ska så småningom ligga i skolväskan eftersom alla läxor kommer att skrivas in där och annat som är viktigt att hålla reda på.

Vi arbetar med ”stora tal” i matten och då handlar det om de olika talsorterna och att kunna läsa och skriva stora tal. Barnen har en veckoplanering i matten som de följer här i skolan.

Den nya läxan för läsåret är i engelska. Det kommer att vara engelskläxa varje vecka och den får barnen på torsdagar och den är till torsdagen veckan efter. Första läxan i fyran blir i engelska på torsdag. Då är det kapitel 2 i boken som ska tränas på. (Kapitel 1 gör vi i skolan för att de ska få träna på hur man kan göra sin läxa.)Läxan är att läsa kapitlet på engelska, översätta till svenska och lära sig skriva och säga glosor. (Det finns 3 nivåer på glosor och där ska man sikta så högt man klarar av, så det kan variera vilken nivå som passar.) Barnen får ett läxpapper med hem om vad som gäller och de kan även träna digitalt. Jag skickar länkar som de kan gå in och träna på.

I NO har vi börjat arbeta med skogen och den här veckan är det fokus på Allemansrätten. I SO fortsätter vi med vikingatiden några veckor framåt.

På fredag ska vi till skogen för att arbeta med NO ute. (Vi går till en liten skogsdunge ungefär 20 minuters promenad från skolan.) Alla behöver ha kläder efter väder, sittunderlag (plastpåse med tidning i går bra!), vattenflaska och frukt eller en liten macka.

Jag kommer att skicka länkarna för de engelska orden vi arbetar med i kapitel 1 i engelska om någon vill prova på att träna digitalt redan nu. De kommer i ett eget mejl.

Ha en bra vecka!

Vänligen

Helena, Anna, Ulla, Simon och Sara

 

Veckobrev vecka 24

Hej!

Läsårets sista veckobrev! Imorgon är det dags för avslutning och dagen börjar som vanligt kl 8.00 i klassrummet. Kl 8.20 börjar avslutningen i kyrkan och då är ni alla varmt välkomna! Efteråt samlas vi en liten stund i klassrummet och sen är det okej att ta sina barn med hem. De som ska vara på fritids stannar i klassrummet till kl 10. Bussarna går hem kl 10.10.

Det är skolstart igen tisdagen den 22/8. Då samlas vi i klassrummet som vanligt kl 8.00.

Vi kommer att ha utvecklingssamtalen redan i början av höstterminen, i september, och då kommer vi att gå igenom de nationella proven, skriftliga omdömen för åk 3 och bestämma nya individuella mål för hösten.

Imorgon är sista chansen att ha med pengar till skoltidningen, det är fortfarande några som har beställt som inte har hämtat ut sina tidningar!

Kapprummet måste tömmas inför lovet, så Servete har en chans att städa ordentligt. Skicka gärna med en påse att lägga sakerna i om ni inte kommer själva och hämtar imorgon.

Bifogar viktig information från fritids!

Vi önskar er alla en riktigt skön och avkopplande sommar!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 23

Hej!

Den här veckan är en riktigt kort skolvecka, men vi hinner med ganska mycket ändå!

Vi övar inför avslutningen varje dag och det är bra om barnen tränar lite hemma också! Det är texterna som måste övas in. (Alla har fått papper med texterna.) Vi kommer att träna ett par gånger i kyrkan nästa vecka.

Några är och simmar varje dag och resten av klassen har varit med idag. Vi kommer att åka med allihop på måndag också. På onsdag är det sista dagen för simträningen.

Vi försöker göra klart olika saker och redovisa efterhand som det blir färdigt. Idag har vi börjat skriva om vårt besök i Trelleborg i förra veckan och vi fortsätter med det imorgon också.

I matten tränar vi på 8:ans multiplikationstabell på olika sätt.

Ni kommer att få ett extra mejl angående skolskjutsarna. Det ska skickas in en ansökan inför nästa läsår. Ansökan och vart den ska skickas finns med i mejlet.

Till hösten kommer vi att vara kvar i samma klassrum och planen är att det blir i stort sett samma personal. Det är någon ny som tillkommer som resurs, övrigt är inte klart än. Klasslärare blir Helena och Anna.

Skoltidningarna kommer från tryckeriet på tisdag, så då kan ni skicka med pengar till det antal tidningar ni beställt och eventuella annonspengar för er som bokat annons och ännu inte betalt den.

Trevlig helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 22

Hej!

Då var det dags för långhelg igen! Barnen har lov måndag och tisdag så vi ses här igen på onsdag.

Vi hade en riktigt bra dag i Trelleborg igår. Det var intressant och lärorikt att se och lyssna. På Trelleborgen fick vi även prova på att slunga tråd och att slå eld. Det var inte så lätt att få fram gnistor med hjälp av ett tändstål och en bit flinta.

Vi har arbetat mycket med att göra klart olika saker under veckan och även lyssnat på flera redovisningar om djur. Idag har vi knutit ihop SO och NO genom att prata om befruktning och livets utveckling, både hos människan och allt liv på jorden. Vi har börjat titta på filmen Livets mirakler med bilder av Lennart Nilsson.

I matten har det handlat om multiplikation, med lite extra fokus på sjuans tabell, som ju är läxa till onsdag i nästa vecka. Vi sjunger nästan varje dag eftersom vi övar till avslutningen.

Avslutningen är fredagen den 16/6. Barnen börjar kl 8.00 som vanligt och vi samlas i klassrummet. Själva avslutningen börjar kl 8.20 i kyrkan och dit är alla välkomna! Efter avslutningen samlas vi en kort stund i klassrummet innan det är sommarlov! Bussarna går hem kl 10.00.

Ha en riktigt skön helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 21

Hej!

Den här veckan kommer veckobrevet lite tidigare eftersom det är lov på torsdag och fredag!

På måndag börjar årets simskola. Vi kommer att åka med hela klassen till badet på måndag, den 29/5, så då ska alla ha med sig badkläder.

I årskurs 3 är det 100 m som är lägsta kravet. Om det är någon som redan vet att ert barn inte kan simma 100 m får ni gärna meddela oss. På måndag kollar vi av alla och efter det kommer de som inte kan simma 100 m att åka med till simskolan varje dag tills målet är uppnått. Vi kommer att åka och simma med hela klassen vid ytterligare 3 tillfällen om det blir som vi har planerat. Det blir fredagen den 2/6, torsdagen den 8/6 och måndagen den 12/6. Då ska alla ha med sig badkläder. Vi meddelar om det blir några förändringar.

Nästa torsdag, den 1/6, är det dags för vår utflykt till Trelleborg. En särskild informationslapp om detta kommer imorgon.

Idag har vi börjat läsa en ny bok, Drakskeppet, som utspelar sig på vikingatiden. Vi läser den både som högläsning och i läsgrupper. Vi kommer bara att läsa den i skolan, inte som läxa.

Just nu är det mycket redovisningar om djur och det är mycket intressant att höra allt spännande om de olika djuren som barnen valt.

I matte har vi börjat arbeta med 7:ans tabell. Det blir en ny matteläxa imorgon där alla ska träna på 7:ans tabell och den läxan är till onsdag om två veckor, den 7/6, eftersom det är så många lovdagar de närmaste veckorna.

Ha en fortsatt härlig vårvecka!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 20

Hej!

Nu är värmen och solen äntligen här! Det är bara att passa på och njuta!

Vi hade en härlig dag på lantbruksskolan! Vill ni se lite bilder finns de på bloggen.

Den här veckan har vi kunnat återgå till de vanliga rutinerna och det blir matteläxa till nästa onsdag. Vi har arbetat med 6:ans multiplikationstabell i matte och för att alla ska bli säkrare och snabbare på den så behöver den även tränas hemma.

Vi har lärt oss om olika rum i huset och saker som finns i de olika rummen på engelskan den här veckan. I måndags började vi arbeta med järnåldern i SO. Vi har läst, tittat på film och gjort en tidslinje till våra forntidsböcker. Det är redovisningar om djur som gäller i NO och då har barnen gjort en ”powerpoint”-presentation om sitt djur som de visar och berättar utifrån. Det är mycket uppskattade redovisningar med mycket diskussioner och frågor om varje djur.

Skoltidningen är på gång, återkommer med besked på när ni ska skicka med betalning för de tidningar ni beställt.

Nästa vecka är det en kort vecka med lov på torsdag och fredag.

Läxor:

Matteläxa, arbetsblad med 6:ans tabell, till onsdag 24/5.

Bifogar inbjudan till en föreläsning för föräldrar angående läs- och skrivsvårigheter och dyslexi.

Ha en solig och skön helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

Veckobrev vecka 19

Hej!

Den här veckan har vi intervjuat, skrivit tidningsartiklar och gjort olika korsord och liknande nästan hela dagarna! Det har varit roligt och lärorikt.

Vi har haft lite olika besök under veckan och det har också varit trevligt! I måndags fick vi veta mer om ”Coder-dojo” och öva på programmering och vi fick även veta mer om ridsport. I dag har vi fått lära oss om bågskytte och i morgon blir det judo. (Tänk på mjuka, långa byxor till judon imorgon!) Det är jätteroligt att det kommer någon och berättar om sitt fritidsintresse!

Vill ni ha någon tidning måste ni beställa den här veckan! Det går bra via mail eller en lapp med barnen.

På tisdag, den 16/5, ska vi (F-3) till Nils Holgersson-gymnasiet och besöka lantbruksskolan. Vi åker härifrån kl 9.30 och är tillbaka kl 13.00. Alla ska ha med sig en burk med tätslutande lock att ha mat i, bestick, dricka för hela dagen och en liten fika/frukt. Det är kläder efter väder som gäller och tänk på att vi ska vara bland djur och ute, så inga ömtåliga kläder!

Om tre veckor ska vi på ännu en utflykt! Vi ska till Trelleborgs museum och Trelleborgen som en del av vårt forntidstema. Vi åker tillsammans med klass 4. Mer informationen kommer när det närmar sig.

Idag har vi avslutat ljudprojektet och det ska bli intressant att se vad det blir för resultat!

Det är ”rollervecka” nästa vecka också, för de som vill passa på och åka!

Föräldraföreningen ordnar grillkväll och bifogat finns information om detta.

Det är väldigt många av barnen som vill ringa och bestämma om att leka under skoldagen just nu. Om det går så är det bättre att det bestäms dagen innan, för en del blir ganska stressade av om de ska hinna ringa och det är nästan kö till telefonen ibland på rasterna. Vi förstår att det kan vara svårt att tänka på det kvällen innan och barnen är väldigt leksugna nu, men det bästa är om det går att lösa innan på något sätt!

Ha en skön vårhelg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

Veckobrev vecka 18
Hej!
Idag har vi gjort det sista nationella provet!
Imorgon tar vi lite paus från det vanliga arbetet. Trivselrådet ordnar en lekdag för hela skolan! Under förmiddagen kommer alla att få leka 3 olika lekar, beroende på vad man har önskat, i mindre grupper på 8-10 barn. Trivselrådets representanter från de olika klasserna kommer att leda lekarna. Lunchen äter vi ute, det blir hamburgare.
Den här veckan har vi fortsatt med våra projekt i SO (bronsålder) och NO (fakta om djur). Vi har arbetat med avrundning och överslagsräkning i matte och vi har läst det sista kapitlet i ”Nyckeln till skatten”.
Det är inga läxor till nästa vecka.
Nästa vecka är det dags att arbeta med skoltidningen. Glöm inte höra av er om ni vill komma och berätta eller visa något och om ni vill annonsera i tidningen. Det är även dags att beställa om man vill köpa tidningar.  Vi behöver veta hur många exemplar vi ska trycka upp. Lämna med en lapp med era barn eller mejla oss. Vi behöver ha namn och antal tidningar. Vi återkommer när tidningarna är färdigtryckta och då betalar man när man hämtar ut tidningarna. Pengarna vi eventuellt tjänar på tidningen kommer att gå till extra utflykter och annat roligt för barnen.
På fredag, den 12/5, kommer vi att få veta mer om och prova på judo. Då behöver alla ha någon slags långa, mjuka byxor på sig för att kunna vara med! De som tränar judo tar med sig sina vanliga judokläder.
Vi kommer även att ha vår sista vecka med ljudprojektet nästa vecka.
Nästa vecka och veckan därefter är det ”rollerveckor” på skolan. Då får barnen ha med sig ”fordon” med små hjul, som skateboard, rullskridskor och sparkcyklar. (Inte eldrivna varianter.) Alla som åker måste ha hjälm på sig. Övriga skydd bestämmer varje familj själva.
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette

Veckobrev vecka 17

Hej!

Då var det redan dags för Valborgsmässoafton och en långhelg! På måndag är det lov och nästa vecka kommer vi att ha en lekdag på fredagen, som skolans trivselråd ordnar.

Imorgon får vi besök av några ungdomar som ska visa upp Parkour som en första aktivitet kring vår skoltidning. Vi efterlyser fler som vill visa eller berätta om sina fritidsaktiviteter till skoltidningen. Barnen vill gärna intervjua, bli visade eller få prova på olika saker!

Den här veckan har också handlat mycket om de nationella proven. Vi har hunnit med att ha några vanliga lektioner och då har vi bland annat arbetat vidare med bronsåldern. Vi har skrivit faktatexter, målat bilder och nu håller vi på att göra ”hällristningar”. De blir jättefina!

Vi har arbetat med uppställningar och problemlösning i matte och i måndags plockade vi skräp. I NO är det presentationer av djur som gäller och ljudprojektet har varit igång den här veckan också. Det blir ett uppehåll med ljudprojektet nästa vecka för att sedan vara en sista vecka, vecka 19.

Forskarna saknar svar från flera elever och föräldrar. Skicka gärna med samtyckesblanketterna snarast oavsett om barnen ska vara med eller inte!

Vi har beslutat att inte ha några läxor så länge vi arbetar med de nationella proven. Barnen arbetar mycket hårt här i skolan och de behöver vila från skolan när de är hemma. Vi återkommer när de kommer igång igen!

Vi bifogar information från fritids!

Ha en skön vårhelg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

Veckobrev vecka 16

Hej!

Nu har ljudprojektet startat och det är mycket spännande och intressant! Är det någon som ännu inte lämnat in samtyckesblanketterna får ni gärna göra det så snart som möjligt.

I tisdags var vi på en konsert som Kulturskolans lärare ordnade. Den var mycket trevlig och efteråt bjöd de in till en prova på-kväll nästa vecka. Alla barn har fått en lapp med sig hem om detta, men här kommer infon igen för säkerhets skull:

Rutgerskolan onsdag 26 april kl 18-20

Resten av tiden den här veckan har mest handlat om nationella prov, antingen förberedelser inför eller prov. Barnen är fantastiskt arbetsamma och lägger ner mycket energi på att verkligen göra sitt bästa!

Vi har arbetat lite med geometri på mattelektionerna, fortsatt skriva på våra olika skrivprojekt och vi arbetar på med Bronsåldern.

Det blir inga läxor den här veckan eftersom vi knappt har några vanliga lektioner.

På måndag ska skolan ha ”skräpplockardag” och då ska vi göra vårt bästa för att det ska bli fint i våra omgivningar. Tänk på att ha kläder efter väder, vi kommer att vara ute några timmar.

Glöm inte att vår skoltidningsvecka närmar sig! Hör gärna av er om ni eller någon ni känner vill komma och berätta om en hobby/fritidsaktivitet.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 14

Hej!

Då var det dags för påsklov! Imorgon påskpysslar vi i klassen och sen tar vi ledigt!

Det blir inga läxor över lovet och det sista kapitlet i ”Nyckeln till skatten” läser vi tillsammans här i skolan. Det blir ingen ny läsläxa på några veckor, vi kör igång igen vecka 17. Nästa matteläxa får barnen vecka 16.

Den här veckan har vi fortsatt att göra Nationella prov. I matte har vi fortsatt med uppställningar i addition och subtraktion och repeterat lite geometri. I SO tränar vi på att återberätta en faktatext om bronsåldern och efter det ska vi skriva en egen text. I NO går det framåt i våra egna faktatexter om djur och nu ska vi göra en digital presentation där vi redovisar om djuret.

Tisdagen den 18/4 ska vi på en konsert med Kulturskolans lärare i Rutgerskolans aulan. Vi kommer att äta lunch lite tidigare och är tillbaka igen lagom till idrottslektionen, så det blir idrott som vanligt!

Vecka 16 körs även ljudprojektet med Lunds universitet igång. Det kommer att pågå vecka 16, 17 och 19. Lämna samtyckesblanketterna till oss så snabbt som möjligt!

Glad påsk!

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 13

Hej!

Nu är vi i full gång med de nationella proven! Vi har gjort någon del i matte och någon i svenska och barnen tycker det är spännande och roligt!

Vi har repeterat statistik (tabeller och diagram) och additionsuppställning i matte den här veckan. I svenskan skriver vi faktatexter om djur och vi har pratat om livscykler och näringskedjor i NO för att kunna använda det i våra faktatexter.

Vi har blivit erbjudna att vara med i ett forskningsprojekt i samarbete med Lunds universitet och Skurups kommun. Det handlar om hur olika ljudutjämningssystem kan inverka på ljudmiljön i klassrummet. Vi tycker det är jättespännande att få delta och vi tror att det är något vi kan ha användning för i klassrummet i fortsättningen! Ni kommer att få hem ett kuvert med information och samtyckesblanketter imorgon. Ni får en information riktad till er föräldrar och en blankett för er att fylla i och en information till barnen med en blankett om deras samtycke. Som ni förstår när ni läser informationen så sköter vi inget av detta utan era och barnens blanketter lämnas i slutna kuvert till oss och vi skickar dem vidare till forskarna.

Vi hoppas att ni också kommer att tycka att det är en spännande undersökning!

Arbetet i klassrummet kommer att pågå precis som vanligt när undersökningen genomförs.

Det är dags att göra en ny skoltidning! Den kommer att göras vecka 19 och mer info kommer i ett särskilt mejl innan veckans slut!

Läxor:

Läsläxa, kapitel 23, till måndag.

Matteläxa, additionsuppställning, till onsdag.

Nu har vi en dryg vecka kvar innan det är dags för Påsklov!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 12

Hej!

Vilket härligt vårväder vi har! Det är bara att passa på och njuta av det och de allt ljusare kvällarna!

Nu kör vi igång med de nationella proven på allvar! Tidigare i veckan har barnen fått göra en självskattning i både svenska och matte och imorgon börjar vi med att några grupper ska göra ett muntligt prov. Vi kommer att väva in proven i den vanliga undervisningen och försöka göra några olika delprov varje vecka. Det är viktigt att vi får veta eventuella läkar/tandläkarbesök i god tid så vi inte planerar in prov just då! Barnen fick med sig en informationslapp angående de nationella proven hem i tisdags, så kika i deras väskor om ni inte har fått den.

Vi har fortsatt med geometri i matten och det har handlat mycket om olika geometriska figurer, omkrets och area. I svenskan har vi börjat skriva egna faktatexter om djur och vi är på de sista kapitlen i vår läsläxebok.

Läxor:

Läsläxa, kapitel 22, till måndag

Matteläxa, geometriska figurer och omkrets, till onsdag

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 11

Hej!

Då var det dags för Forntiden igen! Igår började vi arbeta med Bronsåldern i SO och det tycker alla är intressant och spännande! Vi tittade på en kort film och sedan läste vi fakta, skrev nyckelord och tränade på att återberätta det vi läst med hjälp av nyckelorden. I NO undersökte vi var balanspunkten finns på en bit knäckebröd och i matte har det handlat om geometri. Vi har repeterat de geometriska figurerna, omkrets och area. Det är detta matteläxan handlar om. På matten idag har vi mätt längd, bredd och höjd på olika föremål i klassrummet.

Engelskan handlar om färger och möbler. i svenskan har vi fortsatt med Nyckeln till skatten och den här veckan har det bland annat handlat om dikter. Vi har tränat på att spela till Boogieman blues från melodifestivalen på Ipads, keyboard och xylofon på musiklektionen.

På onsdag, den 22/3, är det lovdag för barnen! Glöm inte meddela fritids om vad som gäller för ditt barn!

Läxor:

Läsläxa, kapitel 21, till måndag

Matteläxa, geometri, till onsdag

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 10

Hej!

Vi har börjat spela musik tillsammans på våra Ipads, på keyboard och på xylofon! Vi spelar boogie woogie-komp till bland annat ”Varmkorv-gubbe”. Det blir verkligen en hel orkester!

I matten har det varit fokus på likamed-tecknets betydelse och vi har även fortsatt att träna på klockan. Läxan handlar om likamed-tecknet och talföljder. I engelskan har vi fortsatt med djur och bland annat spelat djurbingo och sjungit ”Old MacDonald had a farm …”. Vi har fortsatt med vår undersökning av tyngdpunkten hos en stav i NO och haft ett IUP-pass och då arbetade alla med de mål vi har bestämt på utvecklingssamtalen.

Läxor:

Läsläxa, kapitel 20, till måndag

Matteläxa, likamed-tecknet och talföljder, till onsdag

Vi bifogar information angående sommarens simskola.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 9

Hej!

Då var vi inne i mars och nu är det härligt ljust både på morgnar och eftermiddagar!

Innan lovet gjorde vi en diagnos på klockan och den här veckan har alla fått arbeta med det som var och en behöver träna mer på för att bli säkrare på klockan. Vi har även arbetat med räkneberättelser, både att lösa dem och att göra egna och detta handlar veckans matteläxa om.

Vi har arbetat med bondgårdens djur i det nya kapitlet i engelskboken och i NO har det handlat om att genomföra egna undersökningar om friktion. I musiken har vi testat appen ”garageband” och gjort egen musik på våra Ipads. Det är riktigt roligt och ett bra hjälpmedel när vi ska skapa vår egen musik.

Vi hoppas att ni inte glömmer att gå in på bloggen för att läsa och se på det vi lägger ut!

Läxor:

Läsläxa, kapitel 19, till måndag

Matteläxa, räkneberättelser med multiplikation, till onsdag

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 7

Hej!

Då var det dags för lov igen! Tiden springer verkligen iväg och när vi ses igen är vi nästan inne i mars!

Idag har vi filmat våra små musikprojekt med multiplikationstabellerna och vi kommer att lägga ut dem på bloggen så fort vi hinner. De blev jättebra!

Vi har börjat arbeta med klockan i matte idag. I veckan har vi tränat på både 2:ans och 5:ans tabeller och på tabeller och diagram. Vi arbetar vidare med fysik i NO. Den här veckan har det handlat om friktion och vi har gjort flera spännande undersökningar!

Det är inga läxor den här veckan!

Vi hoppas att alla får ett avkopplande lov!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 6

Hej!

Vad kul med snö! Det är full fart i pulkabacken varje rast! Vi tänkte vara ute lite extra imorgon, så tänk på att ha varma kläder med och gärna något ombyte om man blir blöt igenom.

Vi har gjort rörelser till multiplikationssångerna på musiken och nästa gång är det dags att filma grupperna! På matten har det förutom 2:ans och 5:ans tabell handlat om tabeller och diagram. Vi har bland annat gjort en undersökning och den har vi berättat mer om på bloggen. I måndags när vi hade NO fick vi lära oss mer om diabetes och det har vi också skrivit om på vår blogg. Vi kommer att avsluta vårt arbete om ljud och luft med att ställa frågor till varandra imorgon. Vi har förberett frågor, själva eller två och två, som vi ska ställa till varandra i grupper.

På måndag är det generalrepetition inför Småstjärnorna så då är det bra att ha med det man behöver om man har anmält sig. På tisdag är det dags att visa det för hela skolan!

Vecka 8 är det dags för lov!

Läxor:

Läsläxa, kapitel 18, till måndag

Matteläxa, 2:ans och 5:ans multiplikations- och divisionstabeller, till onsdag

OBS! Det har hittats löss på barn i klassen! Var snälla och luskamma noga och behandla så snart som möjligt om det behövs!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 5

Hej!

Då är vi inne i februari och nästa vecka börjar vi med utvecklingssamtalen. Om ni ännu inte bokat tid ber vi er göra det snarast! Länkarna finns i ett eget mejl. Hör av er snarast om vi behöver hitta någon annan tid.

Den här veckan har vi tränat mycket på multiplikationstabellerna och vi har börjat arbeta med ett kartläggningsmaterial, så vi kan se vad vi behöver arbeta mer med i de olika delarna i matte. Vi förbereder utvecklingssamtalen, skriver berättelser och arbetar med ”Nyckeln till skatten”. I engelskan har vi fortsätt träna på siffrorna 0-20 och berätta hur gamla vi är. Vi arbetar vidare med luft och ljud i NO och idag har vi tillverkat ”brummare” på slöjden. Detta kan ni se och läsa mer om på bloggen!

Läxor:

Läsläxa, kapitel 17, till måndag

Matteläxa, 2:ans och 5:ans tabell och uppgifter, till onsdag

Jag bifogar två viktiga informationslappar!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

Veckobrev vecka 4

Hej!
Nu börjar det verkligen gå mot lite ljusare tider och det tycker nog de flesta av oss är skönt!
Vi har arbetat med multiplikation och division i matten och den nya läxan är att träna på 4:ans tabell.
I fysiken har det handlat om luft den här veckan och vi har gjort experiment och pratat om vad luft är.
På musiken spelar vi rytminstrument och vi har lärt oss sjunga och spela till sången ”Varm korv boogie”.
Engelskan handlar om siffrorna 0-20 och vi har spelat bingo för att träna på dem.
Vi fortsätter skriva på berättelserna och vi har även börjat förbereda inför utvecklingssamtalen.
Vi kommer att ha ”Småstjärnorna” på skolan tisdagen den 14/2. Då får de barn som vill uppträda med något. Det kan vara sång, mim, dans, spela instrument, trolleri eller något annat. Sista anmälan är den 7/2. Man anmäler till sin lärare med en lapp. Tänk på att det kan vara svårt att hinna öva så mycket i skolan, man måste i första hand öva hemma.
Läxor:
Läsläxa, kapitel 16, till måndag
Matte, 4:ans tabell och uppgifter, till onsdag
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 3

Hej!
Den här veckan har vi som vanligt hunnit med väldigt mycket! I matten har vi arbetat med överslagsräkning och idag har vi börjat träna mer på 4:ans multiplikationstabell. Matteläxan är ett spel som heter ”Närmast tusen”. Där spelar man två och två och snurrar på gemsnurran för att få sina siffror. Siffrorna ska placeras ut i uppställningen så att man kommer så nära tusen som möjligt. Resultatet får man själv välja hur man vill räkna ut, med uppställning, miniräknare eller något annat bra sätt!
I engelska har vi tränat på att presentera våra familjer och vi har fortsatt skriva på våra berättelser. Vi har arbetat med ”ljud” i fysiken och den här veckan har vi undersökt hur ljud uppstår.
Nästa vecka ska barnen börjar förbereda sina utvecklingssamtal och sedan kommer ni att få en länk att boka samtal på.
Läxor:
Läsläxa, kapitel 15, till måndag
Matteläxa, spelet ”Närmast tusen”, till onsdag
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 2

Hej och välkomna tillbaka till en ny termin!

Den här veckan har vi börjat skriva berättelser två och två. Alla har börjat med att göra en berättelsekarta där man planerar hela berättelsen och sedan skriver man själva berättelsen på Ipaden. I matte har vi fokuserat på talsorterna (hundratal, tiotal och ental) och addition med dessa. Vi tränar på hälsningsfraser och på att presentera oss på engelska i det nya kapitlet i vår bok.
Vi har lite schemaändringar. Slöjden kommer att vara på torsdagar istället för måndagar, på förmiddagen. Det är Ola Persson som har slöjden. Nästa vecka börjar vår nya idrottslärare Magnus och han kommer även att arbeta på fritids. Vår nya specialpedagog Ulla Håkansson arbetar i klassen måndag morgon, tisdag morgon och onsdag förmiddag. De övriga ändringarna är inte så stora, så de kan ni se på ett nytt schema som vi skickar hem imorgon.
Det är väldigt blött och slaskigt ute just nu, så det behövs vattentäta kläder och skor eller extra ombyte av det mesta. Det är inte skönt att gå ut i kylan med genomblöta skor, så någon slags vattentät stövel är inte fel!
Det är inga läxor den här veckan, men nästa vecka kör vi igång som vanligt.
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Anna, Anette

 

Veckobrev vecka 50

Hej!
En vecka kvar till julavslutningen! Nästa torsdag, den 22/12, är det avslutning i kyrkan kl 8.20. Barnen börjar som vanligt kl 8.00 och då samlas vi i klassrummet. Hela skolan går gemensamt upp till kyrkan. Efter avslutningen i kyrkan samlas vi i klassrummet igen en liten stund för att önska varandra God Jul. Bussarna går hem kl 9.45.
Skolan startar igen tisdagen den 10 januari kl 8.00.
På tisdag ska vi ha julpysseldag hela skolan gemensamt och då kommer barnen att få gå till de olika klassrummen och göra olika sorters pyssel, precis som vi brukar göra.
OBS! Det har blivit en ändring av läsårstiderna. Vårterminen 2017 slutar fredagen den 16/6. (Inte måndagen den 19/6.) Lovdagen den 29/5 är flyttad till den 19/6.
I tisdags fick vi njuta av ett riktigt vackert och stämningsfullt Luciatåg!
Vi har arbetat mycket med taluppfattning i matten och på engelskan och musiken har vi arbetat med sången ”Mary´s boy child” som vi även ska sjunga på avslutningen. På tekniken har vi fortsatt med våra sprattelgubbar och rörliga julkort.
Läxor:
Läsläxa, kapitel 14, till måndag
Träna på sången Mary´s boy child, till onsdag
Vi önskar er en riktigt
         God Jul!
Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 49

Hej!

Oj, vad tiden går snabbt! Idag har vi haft vår fina Nobellunch och nästa vecka är det dags för Lucia!

Vi har ny personal som arbetar i klassen. Simon är resurs i klassen och har under resten av terminen även ansvar för idrotten i vår klass. Ulla är skolans nya specialpedagog och kommer att arbeta en del i vår klass.

Vi har arbetat en del med Nobel den här veckan och haft teknik. På tekniken fortsätter vi att göra enkla rörliga konstruktioner när sprattelgubbarna är färdiga. I matten har vi bland annat arbetat med multiplikationstabellerna och nu är det 1:an, 2:an, 3:an, 5:an och 10:an som ska tränas in ordentligt. Läxan den här veckan är 3:ans tabell. Det finns ett papper att träna på, men det är viktigt att träna på olika sätt så att man blir så snabb som möjligt!

I svenskan har vi fortsatt med skrivprojektet förutom arbetet med läsningen och läsförståelse. Vi har haft sista lektionen med kemi idag och avslutat våra olika undersökningar. På idrotten idag var uppvärmningen att dansa vals, med tanke på vår Nobellunch!

Vi skulle behöva kartonger av typen cornflakespaket eller presentkartonger till lite olika pyssel. Har ni några över hemma får ni gärna skicka med dem till skolan!

Bifogar en inbjudan angående ett föredrag ni är välkomna till.

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 48

Hej!
Den här veckan har känts riktigt kort eftersom det var lovdag/a-dag igår!
Vi har arbetat med de fyra räknesätten i matte och vi har räknat med tiotal. Läxan handlar om precis samma sak.
Vi har fortsatt med sprattelgubbarna och nu är det flera som hänger i våra fönster. De blir jättefina!
Idag har vi bland annat arbetat med programmering på matten och vi ska börja sjunga julsånger på musiken.
Läxor:
Läsläxa, kapitel 12, till måndag
Matteläxa, räkna med tiotal, till onsdag
Fritids efterlyser ledighetslappen för jullovet. Lämna in den snarast!!
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 47

Hej!
Tack för att ni kom på vernissagen och för god fika! Barnen var så stolta! Cafégruppen hälsar och tackar för allas ekonomiska bidrag! Vi fick in 750 kr till klasskassan på försäljningen av fika.
Vi har börjat göra sprattelgubbar i tekniken och det blir ”julsprattelgubbar”, t ex tomtar och pepparkaksgubbar.
Vi arbetar vidare med skrivprojektet och i kemi har vi fortsatt att träna på att göra undersökningar och att fundera på vad saker är gjorda av.
På matten har det handlat om talsorterna och att kunna addera eller subtrahera ental, tiotal och hundratal. Vi fortsätter att träna mycket på subtraktion för att bli snabbare.
Nästa torsdag, den 1/12, är det lovdag för barnen. Glöm inte att meddela fritids om ert barn kommer eller inte!
Läxor:
Läsläxa, kapitel 11, till måndag
Matteläxa, subtraktionsuppställning med växling, till onsdag
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette

 

 

 Veckobrev vecka 46

Hej!
Då närmar sig vår vernissage och vi arbetar för fullt med att bli klara med det vi ska visa för er!
Vi har fortsatt att arbeta med subtraktion och nu tränar vi mycket på växling, men även huvudräkning. Vi har börjat arbeta med NOMP på våra Ipads och då lägger vi upp uppdrag som barnen ska göra. Just nu så handlar uppdragen om subtraktion för att vi ska träna det på så många sätt som möjligt. Vi har även börjat med lite enklare programmeringsövningar och det kommer vi att fortsätta bygga vidare på i både matte och teknik.
Idag har vi fortsatt med skrivprojektet och det har handlat om miljöbeskrivningar. I NO är det fortfarande material som gäller och idag har vi jämfört olika föremåls och vätskors densitet. I musiken handlar det om att lyssna på och beskriva musik och i engelska har vi börjat med en lärobok, Good stuff 3. Första kapitlet handlar om klassrumsord och klassrumsfraser och det kommer vi att arbeta med i några veckor.
Läxor:
Läsläxa, kapitel 10, till måndag
Matteläxa, subtraktion 0-20, till onsdag
Vi kommer att ha vår Nobellunch redan torsdagen den 8/12, eftersom Nobeldagen infaller på en lördag i år.
Lucia närmar sig och skolans Luciatåg kommer att vara på Luciadagen, den 13/12, kl 8.20 i kyrkan. Alla som vill är välkomna att titta!
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 45

Hej!
Nu har det redan gått nästan en skolvecka efter lovet och vi har hunnit med många spännande saker i skolan!
Idag har vi börjat med två nya projekt, ett skrivprojekt i svenska och ett i No, där vi just nu fokuserar på kemi. Vi arbetar i halvklass så den ena gruppen har svenska och den andra NO och sedan byter vi efter rasten. Kemin handlar om material och vad saker är gjorda av.
Vi håller på att avsluta stenåldern och förbereder oss för vernissagen som vi ska ha den 22/11. I matte har vi börjat träna på subtraktionsuppställning med växling och vi fortsätter även att träna på att bli snabbare i huvudräkning. Vi har lärt oss vad olika familjemedlemmar heter på engelska och i svenskan arbetar vi mycket med läsning och läsförståelse.
Vi kommer att fortsätta att ha slöjd en gång i veckan fram till jul eftersom vi har fått en ny slöjdlärare, Ola, som arbetar på skolan 25% resten av terminen. Det är bara klass 2 och 3 som har slöjd nu, eftersom alla egentligen redan har haft all sin slöjd för den här terminen.
Läxor:
Läsläxa, kapitel 9, till måndag
Matteläxa, subtraktionsuppställning, till onsdag
Trevlig helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette
Veckobrev vecka 43

Hej!

Då var det dags för ett skönt höstlov! Imorgon kommer vi att göra lite pyssel med temat höst/halloween och även avsluta filmer som barnen har gjort i grupper om barnkonventionen. Igår arbetade vi med FN och barnkonventionen nästan hela dagen och däremellan hade vi besök från biblioteket. Det var rolig och lärorik dag!
I matten har vi fokuserat på uppställning i subtraktion och det blir ingen ny matteläxa över lovet. Vi kommer att fortsätta med detta efter lovet. Engelskan handlade om känslor och i vårt forntidsarbete är vi färdiga med våra byar. De är verkligen jättefina! Ni kommer snart att få en inbjudan till vernissage då ni ska få se det själva!
Det är läsläxa till måndagen den 7/11.
Ha en skön helg/skönt lov!
Vänligen
Helena, Anna och Anette

 

Veckobrev vecka 42

Hej!
Vi har fortsatt med våra stenåldersbyar idag. Vi arbetade i våra klaner hela förmiddagen med att bland annat göra olika husdjur, bygga hus, tillverka vapen och kanoter. Det finns fortfarande en del att göra, men nu är vi på sluttampen av byggandet! Vi håller på att planera in en liten utställning som ni kommer att få inbjudan till. Då kommer ni att få se byarna och få veta mer om allt vi har lärt oss om forntiden så här långt!
Vi har arbetat med subtraktion i matte den här veckan och nu är det dags att bli lite snabbare på huvudräkning i det också, så läxan handlar om subtraktion. Det är viktigt att alla tränar mycket på huvudräkningen för att det ska gå lättare och snabbare på matten.
Läxor:
Läsläxa, kapitel 7, till måndag
Matteläxa, subtraktion 0-10, till onsdag
Nästa onsdag får vi besök av en bibliotekarie från biblioteket i Skurup som ska ha bokprat med oss. Det passar ju riktigt bra inför läslovet som ligger framför oss.
Höstlovet (läslovet!) närmar sig snabbt, nu är det bara en dryg vecka kvar och visst har hösten kommit nu!
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette
Veckobrev vecka 41
Hej!
Idag har vi haft en dag full av forntid! Vi har arbetat med att bygga byar till klanerna. Vi har tre klaner i klassen och de gör var och en sin egen by. Det ligger ett nytt inlägg på bloggen om detta roliga arbete! Vi har börjat skriva om våra stenåldersmänniskor på våra iPads. Var och en ska göra en presentation av sin människa i klanen.
I matten har vi räknat med hundratal den här veckan och vi har även arbetat med King of math på våra iPads. Vi har arbetat mycket med att förbereda utvecklingssamtalen som är i full gång nu. Vi har gjort lite olika diagnoser, både i matte och svenska, och på engelskan handlade det om mat den här veckan.
Läxor:
Läsläxa, kapitel 6, till måndag (Glöm inte ta med böckerna till skolan!)
Matteläxa, träna addition 0-10, till onsdag
Vi bifogar information från Föräldraföreningen angående den årliga Spökparaden.
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette
Veckobrev vecka 40

Hej!

Då var hösten här med riktigt kalla morgnar och en del regn och blåst! Tänk på att barnen behöver ha regnkläder och kanske lite ombyte om de skulle bli blöta när de leker ute i regnet på rasterna och på fritids.
Vi har arbetat med tredimensionella föremål i matten och idag har vi byggt jättefina ”polyedrar” som vi ska hänga upp i klassrummet. Det var både roligt och svårt! Barnen har börjat förbereda sina utvecklingssamtal och i vårt forntidsarbete håller klanerna just nu på att planera hur de ska bygga sina boplatser. I tisdags hade vi besök av BRÅ, brottsförebyggande rådet, och de pratade om trafiksäkerhet och delade ut reflexvästar till barnen. Engelskan handlade om kroppen och kläder den här veckan.
Glöm inte att boka utvecklingssamtal snarast!
Läxor:
Läsläxa, kapitel 5, till måndag
Matteläxa, tredimensionella föremål, till onsdag
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena och Anna

Veckobrev vecka 39

Hej!

Då har ännu en vecka gått i full fart! Imorgon är det lovdag för barnen, så det blir en riktig långhelg!
Vi har fortsatt med bråk i matte och idag har vi börjat med fältkoordinater och klassrumskartor. Alla har fått göra en egen karta över klassrummet och skrivit frågor till kartan som de har fått ställa till sina klasskamrater. Vi har arbetat vidare med stenåldern och nu börjar figurerna vi gör på slöjden att bli färdiga. Det kommer snart lite bilder från slöjden på bloggen!
Läxor:
Läsläxa, kapitel 4, till måndag
Matteläxa, bråk, till onsdag
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette

Veckobrev vecka 38

Hej!
Vi hade en riktigt härlig dag i Svaneholm förra veckan! Det blev mycket gemenskap och lek i den fina naturen och det härliga vädret!
Vi har fortsatt att arbeta med forntiden och nu har vi kommit till det vi kallar stenåldern. Vi har bildat klaner i klassen och valt ”stenåldersnamn”. Vi har även använt vår torsdagsslöjd till att börja göra våra stenåldersfigurer. Allt detta är riktigt spännande och roligt!
I matten har det varit en blandning av 3:ans tabell, addition 1-10 och bråk. Vi har arbetat med sinnena på engelska och i svenskan arbetar vi med läsförståelse på olika sätt och vi fortsätter i Nyckeln till skatten, där vi även har en arbetsbok som vi arbetar i till varje kapitel.
Vi vill påminna er om att det är nöt/mandelförbud på skolan! Det gäller alla sorters nötter, jordnötter, mandel och sesamfrön. Dessa får aldrig följa med till skolan, varken i en matsäck till utflykten, ”frukt” eller fika på något möte. Det finns personer på skolan med mycket svår allergi som riskerar livet om någon skulle ha med det!
Nästa fredag, den 30/9, är det lovdag för barnen!
Läxor:
Läsläxa, kapitel 3 i Nyckeln till skatten, till måndag.
Matteläxa, träna 3:ans multiplikationstabell, till onsdag.
Det är viktigt att ”Nyckeln till skatten”-böckerna är med tillbaka till skolan på måndagar. De ska även vara här i skolan på tisdagen, för då går vi igenom den nya läxan.
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette
Veckobrev vecka 37

Hej!

Då har ännu en varm och skön ”sommarvecka” sprungit iväg! Imorgon ser vi fram emot en rolig friluftsdag vid Svaneholm. Tänk på att skicka med ordentligt med dricka, det är varmt och barnen ska röra mycket på sig. Vatten kan vara bra att ha med sig lite extra av. Förutom det är det en liten fika/extra frukt och kläder efter väder som gäller.
Igår var Amanda och hälsade på med sin lilla flicka. Det tyckte alla var roligt!
Vi har arbetat med multiplikation och division i matten och fokuserat mest på 3:ans tabell. I engelskan har det handlat om djur och forntiden har fortsatt att handla om istiden och även de första människorna.
Just nu har vi dubbel slöjd varje vecka. Detta kommer vi att ha fram till höstlovet på grund av att Boel har sagt upp sig och slutar till lovet. Det är svårt att hitta slöjdlärare, så då har vi löst resten av höstens slöjd med att ha dubbelt första halvan av terminen. Vi informerade om detta på föräldramötet, men tar det igen eftersom inte alla hade möjlighet att komma på mötet.
Läxor:
Läsläxa, kapitel 2 i Nyckeln till skatten, till måndag.
Matteläxa, träna addition 0-10, till onsdag.
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette
Veckobrev vecka 36

Hej!

Tack alla för ett trevligt föräldramöte i går!
Idag har vi fortsatt att njuta av det härliga vädret och ätit lunch ute! Vi fick tomatsoppa med bröd och äppelmuffins till efterrätt, mums!
Den här veckan har vi börjat arbeta med istiden och det är väldigt spännande tycker alla! I matte har det handlat mycket om textuppgifter och även mer träning på additionsuppställning med minnessiffra. Vi har börjat använda vårt nya svenskmaterial ”Nyckeln till skatten” och det verkar bli spännande och roligt.
Igår var vi på cirkusskola i Skurup och det var jätteroligt! Vi fick lära oss mycket och tränade hårt i två timmar! Bilder och lite tankar från barnen om cirkusskolan kan ni snart se på bloggen. (www.härärvi.se)
Vi saknar fortfarande några elevkort (grönt papper som fanns med i kuvertet första skoldagen). Lämna dem gärna snarast för vi måste uppdatera alla våra register.
Nästa fredag, den 16/9, ska vi ha friluftsdag i Svaneholm med hela skolan. Vi kommer att göra en aktivitetsrunda i blandade grupper där sexorna ansvarar för aktiviteterna och vi kommer att springa Skoljoggen. Skolan står för lunchen som vanligt, men alla måste ha egen dricka med för hela dagen och en liten fika eller förstärkt frukt kan vara bra till förmiddagen. (Inget godis eller läsk!) Det är kläder efter väder som gäller, men tänk på att man ska kunna springa!
Läxor:
Läsläxa i ”Nyckeln till skatten” (läsa kap. 1 + uppgifter) till måndag
Matteläxa (additionsuppställning med minnessiffra) till onsdag
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Anna och Anette
Veckobrev vecka 23

Hej!

Då var det dags för läsårets sista veckobrev!
Den här veckan övar vi mycket på avslutningssången. Barnen har fått texten med sig hem så de kan öva om de inte redan kan hela sången. Vi gör klart olika saker och några åker och simmar.
Sista läsläxan är till tisdag!
Imorgon åker hela klassen och simmar igen. Det blir sista simtillfället för den här terminen för alla.
Avslutningen är på onsdag och då börjar barnen kl 8.00 som vanligt. Vi samlas i klassrummet. Hela skolan går gemensamt upp till kyrkan där avslutning startar kl 8.20. Alla föräldrar och andra anhöriga är välkomna till kyrkan kl 8.20. Efter avslutningen samlas vi en liten stund i klassrummet för att önska varandra glad sommar. Bussarna går hem kl 10.00.
Skolan startar igen tisdagen den 23/8 kl 8.00. Då ses vi i vårt nya klassrum som är nere i längan på skolgården, där förskoleklassen är nu.
Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar!
Helena, Amanda, Anna och Jenny
Veckobrev vecka 22

 Hej!

Vilken härlig sommarvärme! Det är skönt att de som går i simskola slipper frysa!
Imorgon åker hela klassen med och simmar, så alla ska ha sina badkläder med.
Vi arbetar med addition och subtraktion med tvåsiffriga tal i matten och idag har vi arbetat med läsuppgifter. I övrigt gör vi klart saker och vi gör lite olika sommarinspirerade uppgifter.
Nästa vecka är vi lediga på måndag och resten av veckan fortsätter simskolan. Vi kommer att åka med och simma med hela klassen nästa vecka också, åtminstone på fredagen.
Det är stora problem med föräldrar som kör in på bussarnas plats och står i vägen. 7.30-15 får man inte köra in där och lämna barn eller parkera. Vi har bussar som kommer och går under hela dagen och det handlar om säkerhet! Det är kyrkans parkering som gäller. (Parkeringen på andra sidan gatan tillhör förskolan Upptäckarna och där får man inte heller stå!)
Det är läsläxa till tisdag!
Ha en riktigt fin helg!
Vänligen
Helena, Amanda, Anna och Jenny
Veckobrev vecka 21
Hej!
Detta veckobrev innehåller mycket information så läs noga!
Vi har en extra resurs i klassen fram till sommarlovet. Det är Jenny Olsson som är här varje dag kl 8-13.
Vi hade en härlig utflykt hem till Malte och vi fick veta massor om hur ett lantbruk fungerar!
I temat har det handlat om olika grödor och odling. Vi passade även på att så lite solrosfröer som ni säkert fick hem igår!
I matte tränar vi på att addera och subtrahera med hjälp av tallinjen och vi har spelat bingo på engelskan.
Det är dags för simskola! Alla i klass 2 följer med första gången och sedan fortsätter de som behöver att gå i simskola de närmaste 2 veckorna. Det startar på måndag, så då ska alla ha med sig badkläder och handduk. Vi bifogar en informationslapp angående detta. Vi kommer att åka till simskolan på förmiddagarna och är tillbaka till lunchen här på skolan.
I morgon skickar vi hem information angående skolskjutsarna. Nytt för i år är att alla måste skicka in en ansökan om skolskjuts inför höstterminen!
Föräldraföreningen ordnar grillkväll tisdagen den 31/5 kl 18.00. Grill finns, medtag egen mat och dryck. Det blir tipsrunda och brännboll. Det beräknas avslutas ca 19.50 med dragkamp och vinstutdelning!
Martina Gregorius kommer inte att fortsätta som rektor i Slimminge till hösten. Det är ännu inte klart vem som ska vara rektor här, men vi återkommer när vi vet mer.
Det är läsläxa till tisdag!
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Amanda, Anna och Jenny
Veckobrev vecka 20

Hej!

Idag har vi haft en jätterolig friluftsdag på skolan! Vi har varit i blandade grupper från alla klasser och gjort olika uppdrag som krävde mycket samarbete. Vi fick nygrillade hamburgare till lunch och efter lunchen sprang vi byarundan.
Imorgon ska vi gå till skogen och det är kläder efter väder som gäller och en liten fika eller förstärkt frukt går bra att ha med sig. Bra skor är viktigt så man orkar gå hela vägen!
På måndag ska vi på besök på ett lantbruk, vi ska hem till Malte för att se hur det fungerar på en gård med odling och lite djur. Vi kommer att vara tillbaka på skolan till lunchen. Tänk på att ha kläder efter väder för prognosen just nu är att det ska bli regn!
Den här veckan har vi börjat arbeta med bondgården och djuren som kan finnas där. Vi fortsätter med bondgårdens växter nästa vecka. I matten handlar det om addition av tvåsiffriga tal. Vi har spelat ukulele på musiken och börjat sjunga lite sommarsånger.
Det är matteläxa till tisdag!
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 19

Hej!

Då har en ny vecka sprungit förbi oss! Vilket underbart väder! Vi hade en riktigt fin utflykt till Ramnakulla igår och det byggdes kojor, håvades och lektes för fullt!
I matten har vi arbetat med fyrans tabell den här veckan och vi kommer även att komma in på datum och almanackan. Idag har vi haft redovisning i vårt läsprojekt med Anne och vi fick se många spännande saker. Vi kommer att lägga ut lite bilder på bloggen!
På torsdag ska hela skolan ha en friluftsdag. Vi kommer att vara på skolan och barnen kommer att gå runt i grupper på olika stationer. Vi kommer att grilla hamburgare till lunch.
Nästa fredag, den 20/5 ska vi gå till skogen. Vi kommer att komma tillbaka till lunchen i skolan. Det är viktigt med bra skor eftersom det är en bit att gå. Vattenflaska med vatten i och lite extra frukt eller fika kan vara bra att ta med. Är det riktigt dåligt väder ställer vi in det, men vi meddelar på torsdag hur det blir.
De närmaste två veckorna kommer vi att ha ”Rollerveckor” på skolan. Detta innebär att man får ta med sig ”småhjulsfordon” som skateboard, rullskridskor och sparkcyklar. Det är inte okej med vanliga cyklar eller eldrivna saker. Ska man åka måste man ha hjälm på sig. Övriga skydd är upp till varje familj att diskutera.
Det är läsläxa till tisdag!
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 18

Hej!

Den här veckan kommer veckobrevet lite tidigare på grund av den riktigt korta skolveckan. Barnen är lediga torsdag till och med måndag, så vi ses först tisdagen den 10/5.
Nästa vecka, på onsdag den 11/5, är det dags för vår årliga utflykt till Ramnakulla. Det är klass F-3 och de som ska börja skolan till hösten som åker tillsammans. Vi åker vid 8.30 och är tillbaka till lunchen. Det är kläder efter väder som gäller och förstärkt frukt eller en liten fika är bra att ha med. Tänk på att ha dricka med eftersom man blir törstig av att springa omkring och leka. Det finns en liten bäck där så gummistövlar behövs för att kunna leka i och vid vattnet.
Vi arbetar med division och multiplikation den här veckan, men glöm inte fortsätta träna på klockan! Idag har vi gjort vackra vårblommor med hjälp av att klippa och klistra. I musiken arbetar vi med olika instrument och lyssnar på hur de låter.
Det är ingen läsläxa till nästa vecka!
Ha en riktigt skön långhelg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 17

Hej!

Vi får hoppas att rusket vi har just nu släpper snart så vi får en härlig Valborgshelg!
I tisdags var vi på en jättetrevlig konsert som Kulturskolans lärare hade på Rutgerskolan. Barnen fick med sig lappar hem, men om man inte har möjlighet att komma på prova på-kvällen, så är det bara att höra av sig till Kulturskolan och anmäla sig.
Vi arbetar med klockan, både analogt och digitalt, i matten just nu. Det är viktigt att barnen får vardagsträning av klockan. Det är många som tycker det är ganska svårt, men med mycket träning så kommer det att sitta om ett tag.
I engelskan har vi arbetat med djur och i temat handlar det om vårt förhållande till naturen.
Nästa vecka är en riktig kortvecka! Det är lov torsdag, fredag och måndagen den 9/5.
Det är läsläxa till tisdag som vanligt!
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 16

Hej!

Vad härligt att vi fått så mycket sol den här veckan! Barnen verkar inte bekymra sig så mycket om vinden!
Igår hade vi besök av författaren Isabelle Halvarsson och det var mycket intressant! Innan dess hade vi utelek på ”stora lekan” för att orka lyssna så sent på eftermiddagen.
Temat har fokuserat på hur vi bor och hur det är att bo i Sverige. I matten har vi tränat på att flytta över för att få en enklare uträkning. Vi har inrett ett hus på engelskan och fortsatt med läsprojektet med Anne.
Vi vill påminna om att vi behöver en bild på huset barnen bor i! Det är inte så många som har skickat/tagit med sig än.
Glöm inte boka utvecklingssamtal!
På tisdag ska vi på kulturskolans konsert i aulan på Rutgerskolan. Det är klass 1-3 som ska åka dit tillsammans.
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 15

Hej!

Den här veckan blev lite speciell med en ledig dag mitt i veckan för barnen!
Vi har skrivit och ritat om hur vi tar oss till skolan i temat och tittat på några filmer om trafik. Vårt läsprojekt fortsätter och den här veckan har vi bearbetat böckerna på olika sätt i grupper. I engelskan har vi lärt oss vad olika fordon heter och i matte handlar det om addition och subtraktion med tvåsiffriga tal.
Nästa torsdag får vi besök av en författare, Isabelle Halvarsson. Det ska bli spännande!
Det är läsläxa till tisdag som vanligt.
Det är fortfarande några som inte bokat utvecklingssamtal!
Här kommer länken igen:
 
 
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 14

Hej!

Vi har arbetat med olika samhällsfunktioner och Slimminge förr och nu i temat den här veckan. I engelska har vi lärt oss vad olika yrken heter och i matten handlar det om skillnader (subtraktion).
Idag har vi börjat med vårt läsprojekt tillsammans med Anne. Vi har varit i tre grupper och läst tre olika böcker. Det är läsläxa till tisdag som vanligt!
Till hösten kommer Helena, Anna och Annette Jenning (som jobbar på fritids nu) att arbeta i klassen. Vi kommer att byta klassrum och vara i förskolebyggnaden där f-klassen är just nu.
Glöm inte gå in och boka utvecklingssamtal på länken i förra veckans veckobrev!
Det är lov för barnen på onsdag, den 13/4.
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 13

Hej!

Nu börjar det snart likna vår, det behövs bara lite mer sol och värme!
Vi fortsätter med vårt tema och har kommit till vårt närområde. Igår gjorde vi en byavandring i Slimminge och lärde oss mer om vad de olika husen användes till förr i tiden. Det var riktigt intressant, men ganska kallt.
Det är fortfarande några som inte har skickat med ett foto från när man var liten! Nu är det även dags att leta upp eller ta ett foto på huset ni bor i. Precis som innan går det bra att skicka via mejlen eller en pappersbild.
Nästa vecka börjar vi ett läsprojekt tillsammans med vår förstelärare Anne Barchan. Vi kommer att läsa böcker i 3 grupper och arbeta med dem på lite olika sätt, med hjälp av våra lässtrategier. Detta ska vi göra på torsdagar resten av terminen.
Som ni säkert har hört från barnen, så är Amanda gravid och kommer att vara föräldraledig från och med augusti! Så fort planerna för hösten är klara så meddelar vi er, men det som är klart är att Helena fortsätter som klasslärare precis som nu.
Läsläxan är som vanligt till tisdag. Det är viktigt att alla har med sig läsläxan på tisdagar för det är bara då vi arbetar med den i skolan!
Från och med nästa vecka ska barnen vara beredda på att det kan bli utegympa, så ett lager långa kläder kan vara bra att ha i gympakassen, förutom innekläderna!
Det är dags att boka utvecklingssamtal! Gå in på länken nedan och boka genom att skriva ditt barns namn. Glöm inte att trycka på spara och skriva upp tiden. Gå gärna in en extra gång och kontrollera att det blivit sparat, annars kan det bli dubbelbokningar!
OBS! Det är ingen kör på måndag, den 4/4.
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 11
Hej!
Nu är det dags för påsklov! Imorgon kommer vi bland annat att påskpyssla och ha lite påskmys inför lovet.
Vi har arbetat med textuppgifter i matte hela veckan och i engelskan har alla fått presentera sig själva för några klasskamrater. I vårt tema har vi skrivit våra adresser och ritat våra hus, ritat våra sovrum och gjort ett collage med saker vi gillar. I musiken skapar vi egen musik, med sång och rytminstrument, och idag har två grupper redovisat för klassen. Det blev jättebra!
Det är ingen läsläxa över lovet!
Nu är det dags att lägga sin röst på vår blogg! Allmänhetens röst heter ett pris där ni kan hjälpa oss att komma långt. Glöm inte att säga till släkt och vänner också! Vi bifogar hur det går till att rösta.
Vi önskar er ett skönt påsklov och så ses vi igen tisdagen den 29/3!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 10
Hej!
Vilket härligt vårväder vi har haft de senaste dagarna!
Nu är vår skoltidning färdig och vi ska börja trycka upp den i morgon. Har ni inte redan betalat för er beställning så är det dags att göra det nu! Det går fortfarande bra att beställa tidningar.
Tack alla föräldrar som varit och berättat om sina yrken för oss. Det har varit jätteintressant! Vi har haft besök den här veckan också och vi får mer besök nästa vecka. Är det någon som inte varit här men är sugen på att komma så är det bara att ni hör av er!
Den här veckan har vi kommit igång med att arbeta med ”Vem är jag” och nu behöver vi bilden vi skrev om förra veckan! Några har skickat via mejlen och det fungerar bra. Det är dags att ta med sig informationen till släktträdet som barnen fick med sig hem i måndags. Vi ska arbeta med släktträden i morgon.
Vi har arbetat med multiplikation och division i matten och i engelskan arbetar vi just nu med att kunna presentera oss själva.
Det är läsläxa till tisdag den 15/3.
Förra året var vi med på att ”Rocka sockorna” för allas lika värde (Downs syndrom dagen). Denna dag infaller i år på påsklovet, så vi har bestämt på skolan att de som vill vara med, ”rockar sockorna” nästa fredag istället, den 18/3.
Vi bifogar info om sommarsimskolan i kommunen.
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Amanda, Anna
Veckobrev vecka 9
Hej!
Den här veckan kommer veckobrevet några dagar tidigare eftersom vi har information som ni behöver ha redan nu!
Den här veckan har vi skoltidningsvecka på hela skolan. Nästa vecka kommer ni att kunna köpa vår skoltidning! Mer information om detta kommer i slutet av veckan. Skoltidningen har fokus på yrken, så vi har många spännande besök av föräldrar som berättar om sina yrken den här veckan! I vår klass arbetar vi med yrken och skoltidningen fram till lunch och sedan har vi ”vanliga” lektioner efter lunch.
Det blir ingen läsläxa den här veckan, istället är läxan att intervjua någon om den personens yrke. Barnen har fått med sig ett papper hem som de ska använda när de gör intervjun. Man kan intervjua en förälder, annan släkting eller en bekant. Läxan är till fredag, den 4/3.
Det har upptäckts löss i klassen så kontrollera era barns hår!
Vi bifogar en länk till årets föräldraenkät. Glöm inte att göra den, era svar är viktiga!
Nästa vecka ska vi börja arbeta med ”jag och min familj” och då skulle vi behöva lite hjälp av er. Barnen ska göra ett litet släktträd och då behöver de ha hjälp av er med namn på olika släktingar. Vi skickar med en lapp hem i slutet av veckan, så kan ni fylla i det ni kan och känner till. Tänk på att skriva så att era barn kan läsa det! I detta arbeta behöver barnen även bild av sig själva när de är små. Skicka med en bild eller mejla. Skriv gärna om barnen får använda den medskickade bilden eller om vi ska kopiera den. Tack för hjälpen!
Ha en bra vecka!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna
Veckobrev vecka 7
Hej allesammans!
Hoppas ni har det bra trots alla sjukdomar som härjar i detta vinterland. Denna veckan har vi arbetat vidare med multiplikation i matematiken, 5:ans och 10:and tabeller, ni får gärna öva hemma om lusten faller på.
I måndags fick eleverna konstruera modeller i trolldeg av sina fåglar och i onsdags målades dessa i vackra färger. Imorgon redovisar eleverna för klassen där de får berätta allt de lärt sig om sina fåglar. Det ska bli så spännande!
På musiken har vi arbetat med höger och vänster i en ”skosång”. Detta var en stor men rolig utmaning!
Vi har ingen läsläxa över lovet till allas stora besvikelse 🙂
Imorgon ser vi fram emot att se elevernas talanger i småstjärnorna!
Ha ett fint sportlov och vila upp er ordentligt!
Mvh
Amanda, Helena och Anna

Veckobrev vecka 6

Hej!

Idag har vi dansat vals på musiken! Det gick jättebra! Vi lyckades sjunga ”Nej, se det snöar” samtidigt. Vi ska försöka lägga ut en liten filmsnutt av dansen på bloggen!

Nu har vi kommit ganska långt med våra fågelplanscher och det är flera som har börjat träna på att redovisa. Vi har arbetat med 5:ans och 10:ans multiplikationstabeller i matten och på engelskan lärde vi oss nya ord från boken vi läser.

Imorgon är det dags för ”visedag” för de som vill!

Det är läsläxa till tisdag och sedan gör vi ett uppehåll över lovet.

Fritids ber alla föräldrar att titta igenom lådorna med upphittade kläder snarast. Om det blir upphittade strumpor över så tänker fritids använda dem till något kul!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 5

Hej!

Då var vi inne i februari och det känns redan som att veckorna bara rasslar iväg! Vi fortsätter arbeta med vårt vintertema och nu fokuserar vi extra på fåglar. Alla har valt en fågel att fördjupa sig i och nu läser, skriver och ritar alla för att sedan kunna göra en plansch.

Vi har gjort fina trollspön på engelskan och i matten handlar det just nu om volym, med inriktning på liter och deciliter. Idag har alla arbetat med sina utvecklingsmål under ett arbetspass och det ska vi göra varje vecka nu. En del arbetar med dem även vid andra tillfällen beroende på vad man har för mål.

Fredagen den 19/2 är det dags för Småstjärnorna. Då får man uppträda för hela skolan på olika sätt, det kan t ex vara att sjunga, mima, dansa, trolla, spela på ett instrument eller något annat man vill visa upp. Anmälan måste klassläraren ha senast den 12/2.

Nästa fredag, den 12/2 har vi ”visedag”. Om barnen vill får de ta med sig något de vill visa och berätta om för sina klasskompisar. Det kan vara ett foto eller en sak. Alla som vill visa upp något måste träna på vad de ska säga hemma, så det blir som en liten muntlig presentation.

Vi bifogar en informationslapp angående årets enkäter.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt.

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 4

Hej!

Idag känns det helt plötsligt lite grann som vår! Sådan skillnad det gör när solen tränger igenom molnen!

Vi har fortsatt med vårt vintertema. I fredags var vi ute och tittade på alla fina snökristaller som bildats av dimman. Vi lekte och drack varm choklad och hade en riktigt mysig förmiddag. Den här veckan har vi läst om hur det ser ut i naturen på vintern och hur olika djur gör för att klara av vintern.

Vi har läst boken ”Room on the broom” tillsammans på engelska och i matte har det handlat om symmetri. I svenska arbetar vi en del med att skriva fina bokstäver/välskrivning och vi har arbetat med läsförståelse.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt!

Trevlig helg!

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 3

Hej!

Vi har verkligen tur med det härliga vintervädret eftersom vårt tema fram till sportlovet är ”Vinter”! Vi har varit ute under alla våra temapass den här veckan och använt oss av snön och kylan på olika sätt. Vi startade temat med att åka pulka och prata om hur vi människor håller värmen när det är kallt och hur olika djur gör. Igår gjorde vi ett experiment med såpbubblor ute i kylan och vi tittade även lite närmre på hur snöflingor ser ut med hjälp av luppar. Idag har vi målat snöflingor och vi kommer att lägga upp dem på bloggen, så ni kan se dem där!

I matte har vi fortsatt med hälften/dubbelt och även kommit in på multiplikation och division med siffran 2.

Vi har börjat med nya läsgrupper och alla har fått läsläxa till tisdag. Den här terminen har vi två läsgrupper, så det blir halvklass när vi arbetar med läsläxan.

Vi har börjat arbeta med en ny bok på engelskan ”Room on the broom” och i måndags tittade vi på en filmatisering av boken.

Igår la vi ut lite nytt på bloggen, så gå gärna in och titta! (www.härärvi.se)

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 2

Hej!

Välkomna tillbaka till en ny och spännande termin i årskurs 2! Vilket härligt vinterväder vi har nu! Barnen njuter av att vara ute i snön och leka och det gäller verkligen att passa på!

Den här veckan har vi fortsatt göra klart olika saker från höstterminen. Nästa vecka börjar vi med ett nytt spännande tema! I matten har vi arbetat med hälften, dubbelt, udda och jämt. Barnen har börjat skriva berättelser i svenska och vi har arbetat med läsförståelse. På tisdag kör vi igång med läsläxorna.

Vi har börjat spela på olika rytminstrument i musiken och det är Anna som håller i musiken just nu.

Här nedan kommer ett litet meddelande från Ulrika:

Under vårterminen kommer jag, Ulrika Fridh, att tjänstgöra på en annan skola i kommunen.
Som tf rektor och förskolechef kommer Martina Gregorius att vara på Slimmingeby skola och förskola fr o m v. 3
Vi kommer givetvis att samarbeta nära för att det ska bli en snabb och bra övergång.
Jag kommer att sakna era fantastiska barn!
Vi ses till hösten!
 
Ulrika Fridh

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 51

Hej!

Nu är det dags för en härlig paus i form av jullov!

Vi har lyssnat på Sveriges radios julkalender ”Månsaråttan” här i skolan och vi tror att många av barnen vill fortsätta lyssna, så har ni möjlighet att lyssna vidare hemma så tror vi att det blir uppskattat! Gå in på www.sverigesradio.se så hittar ni den där.

Vårterminen startar tisdagen den 12/1 kl 8.00. Välkomna tillbaka då!

Vi önskar er en riktigt GOD JUL!

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 50

Hej!

Vilken härlig Nobelfest vi har haft idag! På morgonen arbetade vi med olika uppdrag inom de olika nobelpriserna i grupper och efter rasten dansade vi juldanser kring granen med alla i F-3. Efter dansen gick vi till matsalen för att äta en fin Nobelmiddag med varmrätt, efterrätt och tal Alla barn fick en medalj av självaste Alfred Nobel, som besökt oss hela dagen! Vi avslutade vårt Nobeltema med att läsa upp dikter som vi skrivit under dagen.

Vi har arbetat vidare med religion och den här veckan har det varit Kristendom som stått i fokus. I matten har vi tränat oss på att använda linjaler och även målat polygoner, månghörningar, i olika färger. Vi hade ”julengelska” på engelsklektionen och vi har fortsatt att skriva på rymdresan.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt och då måste alla ha med sina böcker tillbaka för de ska lämnas tillbaka till biblioteket i Skurup!

Nästa vecka är det pysseldag för hela skolan på onsdag och på torsdag är vår klass inbjudna till kyrkan här i Slimminge för att få höra ”En berättelse om julen”.

Busschaufförerna ber er att se till att barnen har ordentligt med reflexer när de står och väntar på bussen för det är svårt att upptäcka dem i tid annars och det är en stor olycksrisk om de inte syns!

Välkomna till Luciafirandet i kyrkan på måndag kl 8.20 och till Julavslutningen i kyrkan nästa fredag kl 8.20!

Ha en riktigt skön helg!

Helena, Amanda, Anna och Gertrud

Veckobrev vecka 49

Hej!

Nu när vi är inne i december så rullar det verkligen på snabbt! Idag har vi tänt det andra ljuset i vår adventsljusstake. Nästa vecka är det dags för Nobeldagen. På torsdag kommer vi att äta ”Nobelmiddag” och det kommer att bli dans och lite andra aktiviteter kring Nobel.

Den här veckan har vi avslutat vårt arbete med den engelska boken ”We’re going on a bear hunt” med en rolig bilduppgift som ni kan se mer om på bloggen. Vi har fortsatt med religion och fokuserat på islam. I matte har vi arbetat med symmetri och haft ”julmatte” med olika julkluringar.

Nästa vecka får vi besök av Skolinspektionen tisdag, onsdag och torsdag.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt!

Måndagen den 14/12 är det dags för skolans Luciatåg. Vi har en vanlig skoldag, men går till kyrkan och tittar på Luciauppträdet kl 8.20. Ni föräldrar är välkomna till kyrkan och titta om ni har möjlighet!

Julavslutningen är fredagen den 18/12 kl 8.20 i kyrkan. Vi samlas som vanligt kl 8.00 i klassrummet och går tillsammans upp till kyrkan. Efter avslutningen samlas vi i klassrummet igen och skoldagen slutar kl 10.00 då bussarna går hem.

Ha en skön helg!

Helena, Amanda, Anna och Gertrud

Veckobrev vecka 48

Hej!

Äntligen dags att lysa upp mörkret med adventsljusen! Vi har redan tänt första ljuset i skolan idag så vi ska hinna tända alla fyra ljusen innan lovet.

Den här veckan har vi fortsatt med religion och fokuserat på judendomen. Vi har tittat på film, lyssnat på berättelser och målat en brinnande buske som ni kan se på vår blogg.

I matte har det handlat om subtraktion med hjälp av tallinjen och vi har även fortsatt med att göra färdigt våra olika rymdsaker. Vi har börjat arbeta med en ny bok i svenska där vi tränar på läsförståelse.

I onsdags var vi på ett jättebra julspel i Skurups kyrka!

På tisdag nästa vecka kommer en ny resursperson att börja arbeta i klassen. Gertrud var och hälsade på oss igår och hon kommer att arbeta tre dagar i veckan fram till jul.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt.

Nästa torsdag, den 3/12, har barnen lovdag. Glöm inte meddela fritids om ditt barn ska vara där!

Barnen fick med sig en informationslapp angående skolinspektionens besök här vecka 50. Har ni inte fått den så fråga ert barn!

Förskolan Upptäckarna på andra sidan vägen har problem med att skolans föräldrar parkerar på deras parkering och det får man inte! De behöver sina parkeringsplatser själva. Var snälla och parkera på kyrkans parkering när ni lämnar och hämtar era barn!

Ha en mysig adventshelg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 47

Hej!

Vi hade en väldigt spännande och rolig utflykt till Malmöhus igår! Vi fick se och lära oss många spännande saker, både på akvariet och i slottet.

Vi har börjat med ett nytt arbetsområde den här veckan, religion. Vi kommer att arbeta med religion fram till jullovet och det kommer att handla om kristendom, judendom och islam. Vi har lyssnat och tittat på berättelserna om Abraham den här veckan och pratat om vad religion är.

I matten har vi använt tallinjen för att räkna addition med tvåsiffriga tal. Vi har fortsatt med ”We´re going on a bear hunt” på engelskan och nu kan vi göra hela boken som en ramsa med rörelser!

Nästa vecka ska vi till kyrkan i Skurup och titta på deras julspel. Vi åker dit på onsdag den 25/11 kl 11.00, så vi kommer att äta lite senare än vanligt.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt. Glöm inte att böckerna ska med till skolan då!

Trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 46

Hej!

Vi har fortsatt med vårt hösttema den här veckan också. Vi har läst om hur växter och djur gör på hösten och gjort fina bilder av djur med hjälp av löv som vi varit ute och plockat.

I matten har vi arbetat med tallinjen och att använda den som hjälpmedel när man räknar addition. Vi har även arbetat vidare lite med klockan och det är viktigt att vi fortsätter med klockan både i skolan och hemma så att alla blir säkra.

Det är dags för Framtidsråd på torsdag den 19/11 och särskild inbjudan kommer imorgon angående detta.

Glöm inte att det är utflykt på torsdag nästa vecka!

Läsläxan är till tisdag som vanligt.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 45

Hej!

Nu är höstrusket över oss och då passar vi på att arbeta några veckor med Hösten som tema. Vi har pratat och läst om hösten och varit ute och samlat höstfynd på skolgården. Nästa vecka behöver vi glasburkarna med lock som vi nämnde innan lovet, så har ni möjlighet så skicka med om ni inte redan gjort det!

Vi har börjat med en ny bok i engelska, ”We´re going on a bear hunt”. Vi har tittat på den som en liten”film” och målat bilder till. I matten är det klockan som gäller den här veckan och det är bra om ni ger barnen möjlighet att träna hemma också. Det är alla klockslag analogt och det svåraste för de flesta är fem i halv och fem över halv.

Vi fortsätter med vår berättelse Rymdresan och gör även klart våra rymdsaker. Idag har vi börjat måla planeterna till tittskåpen.

Torsdagen den 19 november ska vi på utflykt till muséet på Malmöhus! Det är klass F-3 som åker buss till Malmö och vi är tillbaka på skolan lagom till två-bussarna går hem. Vi ska gå på två olika visningar, en om slottet och en om akvariet. Vi får lunch med från skolan, pastasallad med bulle och frukt. Alla måste ha med egen matlåda med lock och bestick. Vi får ingen dricka från skolan så det måste man ha med för hela dagen och det är bra med en liten fika eller förstärkt frukt till förmiddagen.

Det är läsläxa till tisdag som vanligt!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 43

Hej!

Då var det dags för höstlov och en skön liten paus i vårt intensiva arbete!

Den här veckan försöker vi göra klart så mycket som möjligt av vårt arbete om rymden. Vi gör färdigt våra rymdböcker, gör tittskåp med planeterna, gör färdigt våra raketer och fortsätter att skriva på berättelsen ”Rymdresan”. Berättelserna kommer vi att fortsätta med under resten av terminen för det ska bli en hel bok.

Vi har avslutat arbetet med ”The Gruffalo” och efter lovet blir det en ny bok. I matte handlar det just nu om textuppgifter, ”räknesagor”, och hur man ska göra när man löser dem. Efter lovet blir det en ny omgång med klockan och då är det alla klockslag analogt som vi ska träna på.

Vi har lagt in en del nytt på bloggen den här veckan så glöm inte gå in och titta!

Det blir ingen ny läsläxa den här veckan. Vi tar uppehåll över lovet!

Efter lovet ska vi arbeta med ett nytt tema och då skulle vi behöva en ren glasburk med lock till varje barn. Har ni glasburkar över får ni gärna skicka med några!

Vi hoppas att alla får ett skönt och mysigt lov!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 42
Hej alla föräldrar i klass 2.
När mörkret smyger sig på och löven skiftar färg märker man att höstlovet närmar sig. I skolan jobbar vi på en vecka till innan vi alla får en liten paus.
Under veckan har vi arbetat vidare med Rymden i olika former. Eleverna har börjat skriva kapitel 4 i vår berättelse om ”Rymdresan” och gemensamt har vi läst kapitel 6 ur ”Leia och björndjuren”. Vi har lärt oss mer om planeterna Neptunus, Merkurius och Venus samt jordens egen måne. Vi har tittat på en film om den första månlandningen och lärt oss mer om vårt solsystem. Vår högläsningsbok är väldigt spännande och vi är nyfikna på hur den kommer att sluta.
I matten har vi lärt oss använda miniräknare som verktyg och i engelskan har vi lärt oss nya ord från boken om ”The Gruffalo”. Vi placerade tillsammans ut ord och tillhörande bilder på tavlan. Parvis skulle vi sedan hitta dessa ord i klassrummet. På musiken har vi även gjort ett musikmemory med visor från Astrid Lindgrens olika sagor.
Läsläxa är till tisdag som vanligt!
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 41

Hej!

Nu är hösten här och vi får passa på att njuta av att tända lite mer ljus och ha innemys!

I skolan har vi fortsatt med våra olika arbeten om Rymden och Astrid Lindgren. Vi har lärt oss mycket om 3 nya planeter, Jupiter, Saturnus och Uranus. Vi har fortsatt att skriva på våra Rymdresor i svenskan och idag började vi på en ny högläsningsbok. Vi läser en jättespännande högläsningsbok som vi fick tips om på Biblioteket, ”När månen är full”, och den handlar om rymden.

I matten har vi fortsatt träna på att fylla på till 10 och talen 11-20. Vi gjorde en rolig lek om färger på engelskan och sedan fick vi måla en Gruffalobild där instruktionerna var på engelska.

OBS! Viktigt meddelande: A-dagen (Lovdag för barnen) som skulle vara den 26/11 är flyttad till den 3/12!

Vi bifogar ett nyhetsbrev från föräldraföreningen om Halloween.

Läsläxan är till tisdag som vanligt!

Det är några som inte bokat utvecklingssamtal ännu, gör det gärna snarast!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 40
Hej!
Vi njuter av det fantastiska höstvädret och vi hoppas att ni också gör det!
Den här veckan har vi börjat läsa en riktigt spännande historia ”Leia och björndjuren”. Den är utgiven av Rymdstyrelsen och bygger på fakta, men är samtidigt en spännande saga. Vi har lärt oss mycket om björndjur och om planeten Mars.
I matte har vi arbetat med talområdet 0-20 och haft extra fokus på tiokamraterna. Det är viktigt att barnen är helt säkra på tiokamraterna, så vi kommer att skicka hem ett papper som barnen kan ha till hjälp när de tränar hemma. 
I svenska har vi fortsatt att skriva på ”Rymdresan” och vi läser just nu Madicken som högläsning. 
På tisdag, den 6/10, är det dags för vaccination. Ska man följa med sitt barn när det vaccineras, så är det kl 8.00 som gäller, annars följer vi med när det är dags.
På onsdag, den 7/10, är det vikarier i klassen för vi är alla på utbildning.
Det är läsläxa till tisdag som vanligt!
Glöm inte gå in och boka samtal! När ni har valt tid är det viktigt att ni sparar er tid annars registreras den inte! Här är länken igen:
http://doodle.com/poll/3hk8wzz3pvp5ez5d
Ha en trevlig helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 39

Hej!

Den här veckan har vi börjat med två nya ”projekt”. Vårt nya tema är ”Rymden” och ni kan se lite av det vi gjort på bloggen. Vi har även börjat skriva egna böcker i svenskan och de handlar om en rymdresa. I engelska har vi sett filmen om ”The Gruffalo” och nu ska vi fortsätta arbeta med boken några veckor framöver.

I matte har vi fortsatt med talen 1-20 och det har handlat om mönster och talfamiljer.

Vi hade ett trevligt besök på biblioteket  i tisdags då vi fick lite boktips och även möjlighet att låna lite böcker. Vi passade på att låna faktaböcker om rymden till klassen.

I föräldramötesinbjudan saknades tiden och den är 18.30-20.00. Glöm inte lämna in lappen senast på måndag.

Vi bifogar några inbjudningar angående läs- och skrivsvårigheter och dyslexi för de som är intresserade.

Imorgon är det lovdag för alla barn!

Det är läsläxa till tisdag som vanligt!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 38

Hej!

Idag har vi haft en härlig och rolig dag i Svaneholm! Alla barn har fått en rejäl dos frisk luft och motion så de är nog ganska trötta ikväll. Det var riktigt roligt att se hur bra de samarbetade i de olika grupperna och hur bra de äldre tog hand om de yngre.

Vi avslutar vårt vattentema imorgon med att binda ihop allt vi gjort till vattenböcker. Våra fina fiskar och annat som lever i vatten har vi fått upp på väggen och ni kommer att kunna se mer av detta på bloggen, eller varför inte kika in i klassrummet den närmsta veckan!

I matte har vi arbetat mer med talområdet 1-20, med bland annat talkamrater och talgrannar. Vi har avslutat vårt engelskarbete om ”The very hungry caterpillar” och ni kan se vår egen larv ovanför dörren i klassrummet.

Barnen har fått ny läsläxa till tisdag.

På tisdag morgon åker vi till biblioteket efter samlingen. Glöm inte skicka med lånekortsansökningarna om ert barn ska ha ett lånekort! Vi kommer tillbaka strax efter 10 och resten av dagen är som vanligt.

Nästa torsdag, den 24/9, är Amanda på kurs och vi har en vikarie för henne. På fredagen, den 25/9, är det lovdag för barnen.

Vi har rollervecka ytterligare en vecka. Det finns en del ”lånerullskridskor” och ”lånehjälmar”, men ska man ha lånehjälm kan det vara bra att ha en tunn mössa under, med tanke på våra lusproblem.

Det har hittats löss i klassen den här veckan, så var noga med att luskamma och behandla, annars fortsätter det bara att vandra runt!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 37

Hej!

Vi fortsätter att njuta av det mestadels vackra vädret och passar på att ha två ”rollerveckor” vecka 38 och 39. Efter önskemål från klasserna har skolrådet bestämt att det är så roligt med rollerveckor att vi ska ha det på hösten också! Det är samma regler som vanligt: Alla som åker något måste ha hjälm, övriga skydd bestämmer familjerna själva över. Det är småhjulsfordon som gäller, t ex skateboard, rullskridskor och sparkcykel.

Den här veckan har vi fortsatt med vatten och det har handlat bottendöd och om vattnets kretslopp. Nästa vecka blir den sista med vatten och då ska vi göra klart olika saker och avsluta temat. I matten har vi arbetat med att storleksordna tal och att se samband mellan tal. Idag har vi läst färdigt Boken om Lotta på Bråkmakargatan och det väntar nya Astrid Lindgren-äventyr imorgon!

Vår blogg har blivit ändrad när vi anmälde att vi ville fortsätta detta läsåret och detta innebär att allt vi lagt ut efter den 2 juni har försvunnit. Vi har lyckats återskapa det mesta som vi lagt ut i höst, men alla kommentarer är tyvärr borta!

Tisdagen den 22/9 ska vi till biblioteket och bland annat få boktips. Barnen kommer att kunna få egna lånekort om de inte har ett sedan tidigare. Vi skickar med lappar hem imorgon som ska fyllas i och tas med tillbaka snarast om ert barn ska ha lånekort.

I vårt nästa stora tema kommer vi att behöva skokartonger, en till varje barn. Har ni skokartonger över får ni gärna skicka med dem till skolan, så sparar vi dem här tills vi ska använda dem.

På tisdag, den 15/9, kommer det att vara vikarier i klassen för vi ska på en kurs hela dagen. På grund av detta skjuter vi på läsläxan till onsdagen istället.

På torsdag, den 17/9, ska hela skolan ha friluftsdag i Svaneholm. Mer information kommer i början av nästa vecka!

Priset för frukosten har höjts till 10 kr för de äter frukost och inte går på fritids.

Detta var riktigt mycket info, vi hoppas att ni kan ta till er allt!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 36

Hej!

Vilket härligt sensommarväder vi får njuta av nu! Det inbjuder verkligen till mycket utelek på rasterna!

Denna vecka har vi fortsatt med vattnets olika faser och varför det blir mindre fiskar i våra vatten. Vi har börjat läsa om Lotta på Bråkmakargatan som högläsning och avslutat våra olika Pippi-projekt.

I matten har det varit fokus på hälften-dubbelt och idag har vi testat med lite division. Vi fortsätter med ”The very hungry caterpillar” på engelskan och har målat varsin del till vår egen larv.

Nu har läsgrupperna och läsläxan kommit igång igen och det är viktigt att läsläxan kommer tillbaka till skolan senast på tisdagar eftersom vi bara arbetar med det då!

Det är barn i klassen som har haft löss i veckan, så var snälla och kontrollera er barns hår snarast och behandla om det behövs!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Amanda och Anna

Veckobrev v 35

Hej!
Då har vi varit igång en dryg vecka och vi börjar komma in i rutinerna igen!
Vi arbetar mycket med våra två teman, Vatten och Astrid Lindgren. Just nu läser vi en Pippi-bok som högläsning, sjunger Pippi-sånger och skriver Pippi-sagor. Vi har lärt oss om vattnets tre faser och idag har vi lärt oss mer om livet i vattnet. Det är riktigt spännande!
I matten har vi arbetat med volym den här veckan och vi har experimenterat mycket med vatten för att få en förståelse för liter och deciliter och hur mycket olika saker rymmer.
På engelskan arbetar vi med en bok som heter ”The very hungry caterpillar” och den här veckan har vi fokuserat på färgerna.
Barnen kommer att ha läsläxa på tisdagar och de ska ha gjort den till tisdagen efter. Vi kör igång med läxan nästa vecka och vi kommer att arbeta med läxan i tre mindre grupper här i skolan, precis som tidigare.
Läxhjälpen här i skolan är på tisdagar kl 14.15-15.00 och det är bara att gå dit om man behöver det.
Föräldramötet är torsdagen den 1 oktober kl 18.30 i gympasalen. Det är ett gemensamt möte för hela skolan först och sedan delar vi upp oss i respektive klass.
Det serveras frukost och mellanmål i matsalen till en kostnad av 8:- om man inte går på fritids. Det är bara att gå dit, det behöver inte föranmälas.
Ha en skön helg!
Vänligen
Helena, Amanda och Anna

Veckobrev vecka 23

Hej!

Nu känns det som om sommaren har kommit! Vi hoppas att den får stanna till i höst någon gång!

Igår var vi på en mycket trevlig utflykt! Vi hade det jättebra på tekniska museet och när vi skulle äta vår lunch i Slottsparken hade sommaren kommit så vi njöt i solens sken!

Idag har vi gjort experiment om sinnena. Det var riktigt spännande! Vi har arbetat med addition och subtraktion med ental och tiotal i matte under veckan och då har vi arbetat i två mindre grupper. I övrigt har vi försökt bli klara med så mycket som möjligt.

Vi har börjat öva några sommarsånger inför avslutningen på fredag och barnen har så otroligt bra minne så de kan sångerna nästan helt redan!

Det är bra om alla barn har med sig en kasse att ta hem saker i senast på tisdag, så vi kan börja lägga ner efter hand.

Om vi inte hinner skriva ett veckobrev nästa vecka så vill vi passa på att önska er alla en riktigt skön sommar!

Vänligen

Helena, Amanda och Malin

Veckobrev vecka 22

Hej!

Just nu är det verkligen full fart på rasterna och barnen kommer in och är helt slut efter att kört runt på skolgården! Vi fortsätter med rollervecka även nästa vecka.

Vi har arbetat med tiotal och ental upp till 99 (100) i matte och vi har fortsatt med nerverna och hjärnan i vårt arbete om kroppen. Idag har vi testat vår hjärna genom att göra en minneslek.

Veckans läxa handlar om att rita och skriva minst en mening om något som gör dig glad och om något som gör dig ledsen. Läxan är till onsdag, den 3/6.

Nästa vecka händer det flera olika saker. Måndag är Therese sista dag och då ska klassen ha ett avskedsdisco som Therese ordnar. På tisdag börjar Amanda jobba hos oss och på torsdag är det dags för utflykt. Vi ska åka till Tekniska muséet i Malmö tillsammans med F-klassen och tvåorna. Det är föräldraföreningen som sponsrar oss med extra pengar så vi kan komma iväg! Tack för det! Det kommer en särskild info-lapp om detta med hem imorgon, så håll utkik i väskorna!

Vi vill även passa på att tipsa om en jättebra webbplats för barn! www.minibladet.se är en kostnadsfri webbplats som är öppen för alla. Det finns intressanta saker för alla mellan 6-12 år. Sidan är enkel att hitta och enkel att följa. Här kan man läsa senaste nyheterna, få boktips, genomföra olika övningar, skriva berättelser som man kan skicka in mm. Det finns en lyssna knapp för de barn som behöver använda sig av det och olika hastigheter för uppläsning. En mycket trevlig webbplats som kanske gör att barnen läser lite även under sommarlovet!

Skolavslutningen är fredagen den 12/6 kl 8.20 i kyrkan. Barnen börjar som vanligt kl 8.00 med samling i klassrummet och bussarna går hem kl 10.00. Glöm inte meddela fritids om barnen ska vara där på avslutningsdagen eller inte!

Imorgon kommer Helena att vara på en fortbildningskurs och Therese är hemma med sjukt barn, så det är Amanda som ska vara i klassen tillsammans med en vikarie.

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

 

Veckobrev vecka 21

Hej!

Nästa vecka är det dags för ”rollervecka” så vi hoppas på lika fint väder som vi har haft den här veckan! Glöm inte att det är obligatoriskt med hjälm om man ska åka!

Den här veckan har vi arbetat med längdmätning och tvillingar i matten. Vi har mätt med hjälp av gem, pekfingrar och linjal. Läxan till nästa vecka handlar om ”tvillingar” och man ska träna på att kunna tvillingarna och spela tvillingmemory. Läxan är till onsdag som vanligt.

Barnen har läst upp sina cirkusberättelser och de var spännande att lyssna på! Vi har fortsatt vårt arbete med kroppen och idag är det dags för huden. Vi kommer att påbörja en spännande undersökning med hjälp av fingeravtryck!

Det är fortfarande några som inte har bokat samtal. Hör av er om vi behöver lösa det på annat sätt, för det kommer att bli svårt att hinna med. Nästa vecka är Therese sista hela vecka i klassen!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 20

Hej!

Efter en riktigt kort skolvecka är det nu dags för några dagars lov! Barnen börjar skolan igen på tisdag och resten av den veckan är som vanligt.

Vi hade en härlig förmiddag ute igår och ni kan läsa mer om det på bloggen!

Vi har haft vår sista bokstav i alfabetet och det var Qq. I matte har det handlat om 5-hopp och vi har fortsatt vårt arbete med kroppen. Idag har vi lärt oss mer om skelettet.

Det blir ingen ny läxa till nästa vecka, men det var flera barn som inte hade gjort läxan till idag, så de får en chans till och ska lämna in den nästa onsdag.

Utvecklingssamtalen har kommit igång, men det är fortfarande några som inte har bokat tid. Hör av er om det är problem med samtalsbokningen!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 19

Hej!

Vi hade en riktigt härlig och rolig förmiddag på Ramnakulla igår! Barnen lekte i och omkring bäcken och vi hade en riktig sommardag med sol och värme!

Vi har fortsatt med dubbelt i matte och vi kommer att träna på 5-hopp. Vi har arbetat med Ww i alfabetet och fortsatt med kroppen. Vi gjorde olika experiment om muskler i smågrupper i tisdags och idag fortsätter vi med hjärtat. Nästa vecka är det skräpplockardag på tisdagen och matrådet ordnar en överraskningsmåltid till lunch.

Nästa vecka är barnen lediga torsdag och fredag och dessutom är det lovdag för barnen på måndag veckan efter, det blir alltså en riktig långhelg!

Vi har inga vanliga läsläxor de närmaste veckorna, istället blir det lite olika läxor eller uppdrag att göra. Till onsdag är det läxan ”Vad tänker jag på” som ska göras. Det kommer att bli en spännande stund när vi andra ska gissa vad barnen tänker på!

Måndagen den 1 juni blir Therese sista dag i klassen. Amanda börjar den 2 juni och de sista två veckorna blir det Amanda, Helena och Malin som arbetar i klassen.

Vecka 22 och 23 är det dags för ”Rollerveckor”. Då får man ta med sig småhjulsfordon, t ex skateboard, sparkcykel och rullskridskor. Alla som åker måste ha hjälm. övriga skydd bestämmer familjen själv över.

Vi bifogar en inbjudan från Föräldraföreningen!

Ha en riktigt skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 18

Hej!

Då var vi framme vid Valborgsmässoafton och nu har vi en extra lång helg framför oss med lovdag imorgon. Hoppas att vårvädret också kommer nu!

Vi har fortsatt att pyssla om plantorna och idag är det dags att ta hem dem. De behöver planteras om så fort som möjligt! Vi skickar även hem dinosaurierna idag, så barnen är fullastade när de ska hem.

Bokstaven vi arbetat med den här veckan är Xx och nu har vi bara två bokstäver kvar! Barnen har börjat skriva en berättelse om en cirkus och i matte har vi fortsatt med klockan och spegling.

Vi har fortsatt vårt arbete med kroppen och idag ska vi fördjupa oss i musklerna.

På onsdag åker vi till Ramnakulla! Det är viktigt att alla har gummistövlar och kläder efter väder. Överdragsbyxor av något slag är också bra eftersom det brukar bli mycket vattenlek. Vi äter lunch i skolan som vanligt, men en liten fika, frukt och något att dricka är bra att ha med. Sittunderlag är bra att ha med och sitta på.

Vi kommer att skicka ut en länk för att boka utvecklingssamtal om några dagar. Håll utkik efter det mejlet och boka snarast!

Det är ingen läsläxa till onsdag, men barnen har fått med sig en matteläxa hem. Den ska lämnas in senast på onsdag.

Ha en skön långhelg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 17

Hej!

Nu spirar det i våra krukor! Ni kommer att få se lite bilder på bloggen den här veckan!

Den här veckan har vi arbetat med area i matten och imorgon ska vi använda oss av matteläxan när vi ska fylla i våra klockor. I engelska har vi lärt oss väderord och att fråga vilket väder det är. Vi har arbetat med bokstaven Zz och läst och skrivit om böcker och om att gå till biblioteket.

Vi fortsätter lite till med Våren och just nu är det mycket fokus på våra frön och plantor. Idag ska vi starta upp ett nytt tema tillsammans med tvåorna och det ska handla om Människokroppen. Det ska bli mycket spännande!

Barnen får ny läsläxa först idag på grund av att Malena var på utbildning igår. Läsläxan är till nästa onsdag.

Onsdagen den 6 maj ska vi på utflykt till Ramnakulla. Det är F-3 och de blivande F-klass barnen som ska åka tillsammans. Mer information kommer i nästa veckobrev.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 16

Hej!

Vilken härlig vårdag vi har haft idag! Vi passade på att ha fredagsmyset ute för att njuta lite extra av solen.

Vi har fortsatt med våren den här veckan och fokuserat på fåglar och växter. Vi har sått pumpafrön som vi hoppas ska växa till sig så småningom! I matte har vi arbetat med klockan, kvart i och kvart över. Träna gärna på hela timmar, halv, kvart i och kvart över hemma! Nästa vecka kommer barnen att få hem en liten matteläxa som handlar om klockan.

Vi har arbetat med bokstaven Ää och tränat på att skriva en inbjudning till en fest/ett kalas. I engelska har vi repeterat kroppsdelarna.

Det är läsläxa som vanligt till nästa vecka.

Vi bifogar information om Världsbokdagen. Observera att alla förstaklassare kan hämta en bok gratis i närmsta bokhandel! Se närmare vad som gäller på informationsbladet.

Trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 15

Hej!

Välkomna tillbaka efter lovet! Vi hoppas att ni har haft en skön påsk!

Vi har arbetat vidare med våren den här veckan och i matte har vi fortsatt med tiotalen. I engelskan har vi lärt oss lite om olika fordon och saker att göra.

Det är dags för ny läsläxa till nästa onsdag, den 15/4, och det är ett kapitel att läsa och uppgifter att göra.

Det kommer att bli lite förändringar i klassen till hösten. Therese ska inte arbeta i klassen, istället kommer Amanda Brodén Borglin att dela klassföreståndaransvaret med Helena. Amanda avslutar sin lärarutbildning i juni och är då F-3 lärare. Vi har berättat för barnen idag så de är förberedda!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena. Therese och Malin

Veckobrev vecka 13

Hej!

Då var det dags för lov igen! Vi hoppas att vi kan få njuta av lite fint vårväder under påsklovet! Vi börjar igen tisdagen den 7/4.

Imorgon ska vi ha ”Vårpyssel” tillsammans med tvåorna hela förmiddagen och efter lunch ska vi ha extra långt fredagsmys, också det i vårens tecken!

Vi har haft ett litet vårtema den här veckan och lärt oss mer om vårens högtider och vad som händer i naturen på våren. Barnen har skrivit jättefina vårdikter som vi kommer att lägga ut på bloggen när de är färdiga. Så duktiga diktare vi har i klassen!

I matte har vi fortsatt med talområdet 11-20 och även börjat med tiotalen upp till 100. Träna gärna på ”tioskutt” 0-100, både fram och baklänges, med era barn!

Vi har arbetat med bokstaven Yy i svenska och haft våra Kiwi-grupper.

Det blir ingen ny läsläxa över lovet!

Ännu en gång har vi besök av löss i klassen, så ni kan väl kontrollera noga under lovet!

Ha en skön helg och en trevlig påsk!

Vänligen

Helena och Therese

Veckobrev vecka 12

Hej!

Nu har vi fått njuta av vårsol hela veckan och igår målade vi vårblommor! Ni får se våra fina bilder på bloggen senast imorgon. Glöm inte gå in och titta på bloggen och rösta på oss på www.webbstjarnan.se!

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Åå, vi har fortsatt med talområdet 11-20 i matte och vi fortsätter med dinosaurieredovisningarna idag och imorgon.

Vi har fått nya böcker i vårt skolbibliotek och barnen har varit där och tittat och en del har lånat hem. Vi skriver upp alla böcker som lånas hem så vi vet var de finns. Många av barnen är lässugna och det är jätteroligt!

Vi måste passa på att berömma hela klassen för de är så otroligt duktiga på att arbeta och väldigt entusiastiska! De är mycket positiva och har bra arbetsro!

Imorgon uppmärksammar vi ”Internationella downs syndrom-dagen”, en dag för att visa att man bryr sig om allas lika värde, med att de som vill har olika strumpor på sig. Mer information hänger på ytterdörren till vårt hus.

Nästa vecka kommer dinosaurielandskapet och barnens faktahäften att vara utställda i klassrummet om ni vill komma och titta och läsa! Välkomna!

Barnen har fått ny läsläxa till nästa onsdag.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena och Therese

Veckobrev vecka 11

Hej!

Den här veckan blev lite annorlunda med ett avbrott mitt i, men det gör kanske att veckan känns lite kortare! De stunder solen är framme njuter vi verkligen av värmen och förhoppningsvis blir det mer och mer av detta nu!

Vi har arbetat med bokstaven Öö den här veckan och vi har skrivit klart sagorna. De blev jättebra! I matte har vi arbetat med talen 11-20 och tränat på vad ental och tiotal är. Idag blir det fler dinosaurieredovisningar och det klarar barnen väldigt bra. De står inför hela klassen och visar sin dinosaurie, berättar om den och svarar på frågor om någon undrar något.

Läsläxan de fick förra veckan är till nästa onsdag, den 18/3.

När ni ska sjukanmäla era barn ska ni ringa tel nr 0411-53 63 39 och detta ska ni göra varje dag barnet är frånvarande. Ni kan även lägga in flera dagar på samma gång om ni vet det i förväg. Ni ska få en bekräftelse på att det är gjort på sms eller mail.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena och Therese

Veckobrev vecka 10

Hej!

Det är fortfarande kyligt i vinden vissa dagar, men när solen tittar fram och det inte blåser så blir barnen varma när de springer ute och leker. Det är många som då tar av sig och bara har t ex en tunn t-shirt på sig. Det hade varit bra om de hade med sig en fleece eller tjockare tröja att ha istället för jackan när de blir varma, för de behöver fortfarande vinterjackan för det mesta!

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Uu och vi har börjat skriva sagor. Vi har tillsammans gjort sparbankens mattetävling och fortsatt med månaderna och klockan. Idag ska vi sätta ihop landskapen, placera ut dinosaurierna och öva så vi kan ha redovisning. I engelskan handlar det mycket om djur just nu.

Barnen har fått ny läsläxa och den har de 2 veckor på sig att göra. Det är 2 kapitel att läsa och uppgifter som ska göras. Läxan är till den 18/3. Anledningen till detta är att det är lovdag för barnen på onsdag, den 11/3, och Malena är inte här alls nästa vecka.

Malin kommer att vara sjukskriven v 11-14 och det kommer att vara en vikarie för henne både i skolan och på fritids.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 9

Hej!

Då var vi igång igen efter lovet! Idag tittar äntligen solen fram och nu tror jag att de flesta längtar efter våren!

Vi har arbetat med bokstaven Vv den här veckan och vi har även läst och pratat om hur man skriver en saga. Vi har kommit på massor av sagoord och nästa vecka ska vi börja skriva våra egna sagor. Det är dags för ny läsläxa till nästa onsdag och barnen ska både läsa och göra några uppgifter i läxboken.

Idag börjar vi i nya matteboken och vi ska starta med året, årstiderna, månaderna, dygnet och klockan. När det gäller klockan så börjar vi med hel och halv timme.

Den här veckan ska vi försöka bli helt klara med dinosaurierna och en del kommer att börja träna för redovisningen.

Imorgon kommer det att vara vikarier i klassen för Helena och Therese. Det blir Amanda som barnen känner sedan tidigare och Sara som har vikarierat ganska mycket på fritids sista tiden. Malin är här som vanligt.

Det har förekommit löss hos barn på skolan, så kolla gärna lite extra noga!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 7

Hej!

Då var det bara en dag kvar till sportlovet! Imorgon kommer vi att ha lite extra fredagsmys tillsammans med tvåorna och det ser vi fram emot!

Vi avslutar vår mattebok nu och det sista vi gör handlar om vikt och att jämföra hur mycket olika saker väger. Veckan efter lovet kommer vi att börja i den nya matteboken och det tycker barnen ska bli spännande!

Igår pysslade vi hela eftermiddagspasset och det var riktigt mysigt! Idag fortsätter vi med dinosaurierna och deras landskap. Nu är vi snart färdiga! Vi har arbetat med bokstaven Gg den här veckan och den var lite klurigare att forma!

Vi fick ett mycket gott bröd till soppan den här veckan och det var många av barnen som ville ha receptet av Lotta, så har ni fått hem ett brödrecept den här veckan så vet ni vad det handlar om!

Det blir ingen ny läsläxa den här veckan!

Vi önskar alla barn ett skönt lov och er alla en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 6

Hej!

Nu har vi bara en vecka kvar innan det är dags för lov igen!

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Cc och vi har fortsatt med 10-kamraterna. Idag ska vi börja träna på en sång med 10-kamraterna och den sången är matteläxa till nästa fredag. Den kan vara till stor hjälp för att komma ihåg dem lättare. Läsläxan är som vanligt till onsdag.

Vi fortsätter med dinosaurierna och nu är det målning och bygga landskap som gäller. Dinosaurierna blir jättefina! När vi är helt färdiga ska vi göra en liten utställning, som ni kan komma in och titta på. Vi meddelar när det är dags!

I engelskan har vi fokuserat på kläder och färger den här veckan och vi har haft terminens första musiklektion med Agneta.

Imorgon är det äntligen dags för Småstjärnorna. Det är flera barn från klassen som kommer att medverka, så det kommer att bli riktigt roligt att titta på!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 5

Hej!

Dagarna bara flyger fram och nu är januari nästan slut! Imorgon är det sista anmälningsdagen för Småstjärnorna och nästa fredag, den 6/2, är det dags för de barn som vill att visa upp sina ”talanger”.

Vi har arbetat med bokstaven Hh den här veckan och vi har börjat en ny omgång med Kiwi-materialet. Vi kommer att arbeta med Kiwi bara i klassen och ett pass varannan vecka. Då har vi förstärkning av Maria Näsström som är klassföreståndare för klass 5 och 6. En grupp kommer att vara i sexornas klassrum och arbeta med Maria och en grupp kommer att vara i vårt eget klassrum och arbeta med Helena och Therese.

Våra dinosaurier fortsätter att ”utvecklas” och idag är det flera som ska börja måla på sina modeller. Några har lite mer jobb med tapetklister och tidningspapper innan de kan börja med målningen. Dinosaurierna blir jättefina! När de är målade är det dags att sätta ihop faktabladen och träna på att redovisa om sin dinosaurie.

I matte har vi kommit till talet 10 och nu är det dags att börja träna på 10-kamraterna. Det är bra om ni passar på att träna hemma lite då och då, så kommer vi att ha det som en läxa om någon vecka. Kan barnen dessa så underlättar det mycket för dem i matten.

Här är 10 kamraterna:

0 + 10     10 + 0

1 + 9        9 + 1

2 + 8        8 + 2

3 + 7        7 + 3

4 + 6        6 + 4

5 + 5

Om bara två veckor är det sportlov! Vecka 8 är det lov från skolan hela veckan!

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 4

Hej!

Vilket underbart väder vi har haft idag! Det är så här det ska vara på vintern!

Idag har vi fortsatt med våra dinosauriestommar och imorgon är planen att vi ska bygga vidare på dem med hjälp av papier maché, så då kommer det att bli ganska kladdigt! Titta in på bloggen i eftermiddag, så får ni se hur långt vi kommit!

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Ff och vi har pratat om vintern och allt kul man kan göra när det är snö. Vi har läst vidare i ”Förstagluttarna” och den här gången är läsläxan till onsdag, som vanligt. Vår högläsningsbok ”Tonje och det hemliga brevet” är full av spännande äventyr.

I matte arbetar vi med talet 9 och gamla talsymboler från historiska kulturer. När vi hade engelska igår handlade det om mat och olika måltider. Vi arbetade lite extra med frukost och skrev och ritade om det.

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 3

Hej!

Igår fick barnen terminens första läsläxa med sig hem. Vi läser boken ”Förstagluttarna”. Högläsningen på onsdagar är ur den här boken, men på en högre nivå med mycket mer text än barnens läxa. Efter högläsningen är barnen indelade i tre olika grupper och då läser vi läxan tillsammans, samtalar om den och gör olika uppgifter. I läsprotokollet står vilka sidor barnen har i läxa och de bör läsa läxan minst tre gånger under veckan, men gärna fler. Läxan får barnen på onsdagar och de har en vecka på sig, till onsdagen efter. Den här veckan blir det ett undantag, vi vill att barnen har läxan med redan på tisdag, eftersom Malena inte kan vara hos oss på onsdag. Just nu läser vi två kapitel i taget, men alla har inte båda kapitlen i läxa. Skriv gärna en kommentar om hur det går med läxan hemma, så kan vi justera antalet sidor så det blir lagom för alla.

Imorgon ska vi börja med stommarna till våra dinosauriemodeller, det ska bli jättespännande! Vi ska försöka ta lite bilder av arbetet och lägga ut på bloggen!

I matten arbetar vi med talet 8, hälften-dubbelt och längd.

Vi kommer att ha ”Småstjärnorna” på skolan fredagen den 6/2. Det innebär att de barn som vill, uppträder för hela skolan. Man kan t ex sjunga, mima, dansa, trolla och spela instrument. Det är på förmiddagen under skoltid och man måste anmäla sig senast fredagen den 30/1. De elever som inte vill uppträda är publik.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 2

Hej och välkomna tillbaka!

Vi hoppas att ni har haft en mysig jul och hunnit njuta av lite ledighet! Tack för de jättefina julklapparna! Nu är vi inne i en riktigt kort skolvecka, men det kan vara skönt med en mjukstart!

Vi fortsätter med dinosaurierna och nu är det snart dags att ”bygga” dem. Idag har barnen antingen renskrivit sina texter på datorn eller gjort en bild av sin dinosaurie. Vi kommer att börja med en gemensam ”läsebok” imorgon, men den första läsläxan blir inte förrän nästa vecka, nu ska vi först introducera boken.

Vi har börjat läsa en ny högläsningsbok. Den heter ”Tonje och det hemliga brevet” och är skriven av samma författare som skrev ”Våffelhjärtat”, Maria Parr.

Det är samma schema som förra terminen, men Jörgen har hand om idrotten eftersom Helen är sjukskriven ett tag till.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 50

Hej!

Nu känns det verkligen som att alla, både barn och vuxna, behöver ett skönt och avkopplande jullov!

Den här veckan har vi tränat på att göra tankekartor och skriva en faktatext i svenskan och i matten har vi tränat mycket på 6- och 7-kompisarna.

Vi försöker även göra klart lite olika saker och vi tränar på sånger till julavslutningen tillsammans med klass 2.

Igår hade vi en jättefin Nobellunch med god mat och Nobelprisutdelning av Föräldraföreningen! Vi lärde oss mycket om Alfred Nobel igår så nu vet vi mer om Nobeldagen.

På tisdag ska hela skolan ha julpyssel tillsammans på förmiddagen. Barnen får gå runt till de olika klassrummen och pyssla med det de tycker verkar roligast. Vi kommer att visa i matsalen vad man kan välja på.

På onsdag ska vi till kyrkan och titta på julkrubban och då tänkte vi även ha ”visedag”. Barnen får ta med en ”sak” och visa för klassen. Man ska även träna hemma på att berätta om det man tar med sig.

Imorgon är det skolans Luciatåg och nästa fredag är det julavslutning i kyrkan kl 8.20. Barnens tider på avslutningsdagen är 8.00-10.00.

Vårterminen börjar torsdagen den 8 januari kl 8.00.

Detta blir det sista veckobrevet för terminen så nu vill vi önska er alla en riktigt

GOD JUL!

Ha en skön och mysig jul- och nyårshelg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 49

Hej!

Nu har vi äntligen kommit in i den mysiga adventstiden, med tända ljus och julkalendrar! Jullovet närmar sig snabbt, nu är det bara två skolveckor kvar. Nästa vecka, den 10/12, är det dags för Nobelmiddag i matsalen. Det blir lite extra högtidligt till lunchen, med fin dukning och barnen blir serverad maten vid borden.

På fredagen, den 12/12, är det dags för Lucia i kyrkan kl 8.20, annars är det en vanlig skoldag. Julavslutningen är fredagen den 19/12 kl 8.20 i kyrkan. Barnen börjar som vanligt kl 8.00 och då samlas vi i klassrummet. Efter avslutningen i kyrkan återsamlas vi en kort stund i klassrummet för att önska varandra God jul och sedan är dagen slut. Bussarna går hem kl 10.00.

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Jj i svenska och vi har läst mycket för att skriva in recensioner på Boktoppen, tävlingen vi deltar i. I matte arbetar vi med talen 6 och 7. Vi har ritat och målat tomtar på bilden och vi fortsätter med våra dinosaurieforskningar.

Vi har lagt in bokrecensioner av våra högläsningsböcker på bloggen, de ligger under Bokprat. Vi har gjort recensionerna tillsammans hela klassen.

Läxan till nästa vecka är en liten matteläxa som handlar om att skriva en räknesaga om julen eller vintern. Läsläxan är att läsa vidare i sin bok eller i en ny bok, valfritt antal sidor. Detta blir terminens sista läxor.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 48

Hej!

Nu känns det som att vintern är på väg, hösten hann vi inte riktigt med i år! Julspelet i Skurups kyrka var mycket trevligt och roligt!

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Pp och vi har arbetat med våra berättelser. Vi har kommit igång med dinosaurieforskningen ordentligt nu och vi kommer att lägga ut barnens VÖL-tabeller på bloggen. VÖL-tabellerna innebär att man skriver ner vad man redan Vet, vad man Önskar veta och vad man Lärt sig. Det blir som barnens egen planering för arbetet och även en utvärdering.

På måndag kommer vi att öva inför konserten på tisdag kväll och då är det bara de som anmält att de kommer på konserten som ska öva. Vi har fortfarande inte fått besked av alla, så skicka gärna ett mail om ni inte redan har gjort det!

Läsläxan till onsdag är att läsa valfri mängd i sin bok, det blir inga meningar! Istället har barnen till deras stora glädje fått en matteläxa. Matteläxan ligger i läxfickan och den innebär att träna på 5-kompisarna och att rita och skriva en egen räknesaga där man använder någon av 5-kompisarna.

Ett exempel på en räknesaga:

”Lisa har 2 kulor. Hon vinner 3 kulor på rasten. Hur många kulor har Lisa nu?”

Matteläxan är till fredag.

Skolans Luciatåg är i kyrkan fredagen den 12/12 kl 8.20. Ni är varmt välkomna att komma och titta. Det är klass 5 och 6 som går Lucia.

Trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 47

Hej!

Vi har gjort färdigt våra ansikten den här veckan och i engelskan har vi arbetat vidare med vad vi tycker om att göra och inte tycker om att göra, I like … och I don´t like … . Vi har ritat och skrivit och vi kommer att lägga upp våra arbeten på bloggen så ni får se!

I matte har vi fortsatt med vänster och höger och även byggt små modeller av kuber efter en ritad figur. Vi har arbetat med bokstaven Mm och vi har läst en mystisk berättelse som vi pratade om och ritade till. Berättelsen var skriven så att man fick läsa mellan raderna vad som hände så vi pratade mycket kring vad var och en trodde.

I vårt tema om jorden har vi lärt oss mer om dinosaurier och alla har valt en dinosaurie att forska om. Vi har börjat läsa en ny bok idag, den handlar om en liten kattunge och hans äventyr!

Nästa vecka, på onsdag, är det dags för vårt årliga besök i Skurups kyrka för att titta på deras julspel och på torsdag är det lovdag för barnen.

Det är läsläxa till onsdag som vanligt!

Vi saknar fortfarande besked från många angående konserten i Solberga kyrka tisdagen den 2/12 kl 18.30.

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 46

Hej!

Den här veckan har vi pysslat och målat ganska mycket! Vi har gjort nya, glittriga och tjusiga namnskyltar till bänkarna och målat ansikten med olika känslor.

Vi har arbetat med bokstaven Dd och vi har tränat oss på att skriva meningar med stor bokstav, punkt och mellanrum mellan orden. I vårt läsprojekt har vi börjat arbeta med konstnären på olika sätt. Vi läser olika sagor i grupperna och försöker skapa inre bilder under tiden vi läser. Sedan gör vi bilder med olika tekniker i de olika grupperna. Detta kommer vi att göra i 4 veckor.

I matte har vi arbetat med höger och vänster och vi har tränat på att beskriva var saker är i förhållande till varandra med hjälp av höger och vänster. Vi kommer även att arbeta med bredvid, bakom och framför.

Vi har fortsatt med jorden och pratat om växternas och djurens utveckling. Vi har kommit till dinosaurierna nu.

Tänk på att inte använda barnens namn när ni skriver kommentarer på bloggen. I de fall föräldrarna själva har skrivit namnet har jag släppt igenom kommentaren, men skriver någon ett annat barns namn så lägger jag inte ut det eftersom vi bestämde att vi inte skulle använda barnens riktiga namn.

För ganska många veckor sedan fick ni hem en lapp från vår musiklärare Agnetha. På lappen skrev hon om en konsert som klassen ska vara med och sjunga på om det finns intresse. Ni skulle anmäla till oss om ert barn kunde medverka eftersom det är på kvällstid och ni själva måste följa med ert barn dit. Nu är det dags att meddela oss om ni har möjlighet att komma eller inte, så Agnetha vet hur många barn hon kan räkna med!

Det är läsläxa till onsdag som vanligt!

Ha en skön helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 45

Hej!

Den här veckan känns lite mer höstruskig, men på de flesta raster har det varit uppehåll, så vi har inte blivit så blöta!

Nu är vi igång med utvecklingssamtalen och har ni inte bokat en tid är det dags att göra det!

Vi arbetar med bokstaven Kk den här veckan. Vi letar efter k i olika ord, lyssnar var i ordet k finns och tränar mycket på att skriva k på rätt sätt. I matte är det fortfarande upp till 5 som gäller och vi har arbetat med hur vi kan få talet 5 på olika sätt, 2+3, 3+2, 1+4, 4+1 och även på samma sätt med talen 3 och 4.

Vi har börjat med ett nytt tema, Jorden, och i detta tema kommer vi att arbeta med jordens uppkomst och utveckling, livets utveckling och vi kommer att göra en fördjupning om dinosaurier. Barnen är väldigt entusiastiska och intresserade. De tycker att det ska bli spännande att arbeta med Jorden!

Det är ny läsläxa till onsdag, minst sex meningar som vanligt, och de ska läsas många gånger! De som har en bok väljer själva, med hjälp av er, hur mycket de ska läsa varje vecka.

Vi bifogar ett meddelande angående ett bokprojekt vi ska starta med.

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 43

Hej!

Då var det dags för höstlov! Idag är det FN-dagen, så vi har ägnat morgonpasset åt att prata om FN, Barnkonventionen och tittat på små filmer om barn i andra delar av världen. I matsalen kommer det att bli lite Halloween-inspirerat idag!

Veckans bokstav har varit Rr och i No har vi fortsatt med kemi och experimenterat med salt. Idag ska vi se resultatet och det lägger vi ut på bloggen. Det är jätteroligt med alla kommentarer på bloggen. Barnen uppskattar det verkligen! Är det någon som missat adressen till bloggen så kommer den här igen:

www.härärvi.se

Efter lovet är det dags att börja med utvecklingssamtalen. Gå in på länken nedan och boka in er på en tid. Det är den tiden ni bokar som ni får! Skriv gärna barnets namn när ni bokar!

http://doodle.com/3z2ktsdfcsaxw9we

Det är ingen ny läsläxa under lovet!

Ha en skön helg och så önskar vi alla barn ett härligt lov!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Veckobrev vecka 42

Hej!

Det är så spännande att vi har kommit igång med vår blogg! Barnen tycker det är jätteroligt och frågar varje dag om det har kommit några nya kommentarer. Jag hoppas att ni alla har haft möjlighet att titta in på bloggen! Idag kommer vi att lägga ut veckobrevet där och imorgon kommer ni att få se våra spännande kemiexperiment som vi ska göra idag och imorgon.

Vi har arbetat med bokstaven Tt den här veckan och skrivit mycket berättelser. I matte handlar det om addition och subtraktion upp till 5. På engelskan har vi pratat om leksaker och ritat och skrivit om favoritleksaker.

Nästa vecka är sista veckan innan höstlovet. På torsdag förmiddag ska vi ha besök av ”Inte okej!”. Förra gången de skulle komma blev det inställt på grund av sjukdom.

Det är läsläxa till nästa onsdag, sedan blir det uppehåll över lovet.

Ha en trevlig helg!

Vänligen

Helena, Therese och Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *